Meest recente artikelen

Snel smullen: lekker eten dat in een mum van tijd op tafel staat

Heerlijke gerechten in een handomdraai

Snel smullen: lekker eten dat in een mum van tijd op tafel staat Artikel

In de snelle wereld van vandaag heeft niet iedereen de tijd of het geduld om uren in de keuken te vertoeven. Gelukkig betekent dit niet dat je moet inboeten op smaak of kwaliteit. Er is tal van lekker eten dat niet alleen overheerlijk is, maar ook in een mum van tijd op tafel kan staan. Met een paar simpele ingrediënten en snelle tips tover je al snel elke dag lekker eten op tafel.

Eenvoudige ingrediënten, maximale smaak

Snel lekker eten koken vraagt om eenvoudige ingrediënten. Verse groenten, kruiden en goede oliën kunnen de smaak van je gerecht meteen naar een hoger niveau tillen. En dit zonder dat je veel tijd kwijt bent aan de bereiding. Kijk zeker ook eens wat de diepvries in de supermarkt allemaal te bieden heeft. Hier vind je al snel op voorhand gesneden groenten of kruiden, die je maar enkel toe te voegen hebt aan je gerecht. Dit bespaart je heel wat snijwerk. Maak je graag eens een pizza? Gebruik dan bijvoorbeeld eens kant-en-klaar deeg. Vul je voorraadkast ook steeds goed aan, daar vind je altijd wel iets om snel lekker eten mee te maken.

Tijdbesparende tips voor de snelle chef

Planning is essentieel als je snel lekker eten wilt bereiden. Door bijvoorbeeld aan het begin van de week je maaltijden te plannen en de nodige ingrediënten in huis te halen, bespaar je veel tijd. Je kunt ook gebruikmaken van onze weekmenu's, om wat inspiratie op te doen. Een andere tip is om gebruik te maken van keukenapparatuur zoals een snelkookpan of een airfryer. Deze kunnen de kooktijd toch wel iets of wat verminderen en zorgen ook voor heerlijke resultaten. Ook het vooraf snijden en bewaren van groenten kan je veel tijd besparen op drukke dagen.

Snel, makkelijk en gezond

Al heeft de term 'fast food' al snel een negatieve connotatie, snel en lekker eten hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Met een beetje creativiteit en de juiste ingrediënten, kun je in no-time voedzame maaltijden op tafel toveren. Een snelle salade bijvoorbeeld met quinoa, avocado, spinazie en een dressing is niet alleen gezond en lekker, maar ook verrassend vullend. Of wat dacht je van een smoothie bowl als ontbijt? Gooi wat bevroren fruit, yoghurt en granen in de blender en je hebt een heerlijke én energierijke start van je dag. Of anders een snelle pasta met verse tomaten, basilicum, knoflook, en een scheutje olijfolie? In minder dan 15 minuten heb je een smaakvol gerecht op tafel dat barst van de smaken.

Het bereiden van lekker eten hoeft dus absoluut niet lang te duren. Met deze tips en een beetje voorbereiding, kun je elke dag genieten van heerlijke, gezonde maaltijden zonder uren in de keuken te staan. Experimenteer, weer creatief en ontdek hoe snel en eenvoudig het koken van lekker eten kan zijn.

Voeg deze lekkere recepten toe aan je menu

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen