Meest recente artikelen

Tijd besparen in de keuken: 6 slimme tips die je leven makkelijker maken

Kleine tips, groot verschil

Tijd besparen in de keuken: 6 slimme tips die je leven makkelijker maken Artikel

Lekker en gezond eten? Graag! Als het maar vooruit gaat … Met deze tips om tijd te besparen in de keuken lukt het je sowieso.

1. Boodschappenlijstje

Maak een boodschappenlijstje. Check voor je naar de supermarkt gaat ook de voorraadkast, koelkast en diepvriezer. Heb je nog alles in voldoende voorraad, ook voor als het onverwachts eens nog sneller moet gaan? Nog beter: hang een lijstje op in de keuken en noteer meteen wat bijna op is. Zo groeit je boodschappenlijstje in de loop van de week vanzelf.

2. Tijd besparen in de keuken dankzij een weekmenu

Stel een weekmenu op. Ga op een rustig moment samenzitten en bepaal wat je de hele werkweek gaat eten. Zo zorg je voor voldoende afwisseling, en voorkom je dat je op het laatste moment nog snel iets moet bedenken. En op de vraag ‘mams, wat eten we vanavond?’ kun je je nieuwsgierige kids ’s morgens al een antwoord geven!

3. Voorbereiding

Makkelijk tijd besparen in de keuken? Snij groenten vooraf, in grotere hoeveelheden! In één keer een bloemkool versnijden of een krop sla schoonmaken is dezelfde moeite als een kleine portie. Ook van gekookte groenten kun je extra maken. Wat je niet meteen gebruikt, kun je in de koelkast (goed afgesloten) of diepvriezer bewaren. Alweer een avondklusje minder!

4. Mealprepping

Kook meer porties tegelijk. Een stoofpotje of spaghettisaus voor 8 maken kost niet veel meer moeite en tijd dan voor 4. Een portie eten, een portie invriezen, en volgende week alleen nog opwarmen.

5. Keep it simple

Tijdens de werkweek hoeft een ingewikkeld diner niet. Zorg gewoon dat bij elke maaltijd de 3 hoofdbestanddelen aanwezig zijn: eiwitten (peulvruchten, vleesvervangers, vis, eitjes, kaas, vlees), goede koolhydraten (volkoren pasta, rijst, brood, aardappelen,…) en veel groenten. Lekker combineren, goed kruiden en je zit snel én gezond aan tafel.

6. Meer snelle trucjes om tijd te besparen in de keuken

  • Water kookt sneller in een waterkoker, en je houdt je kookvuren vrij.
  • Groenten zijn snel gaar in de microgolfoven. Ook stomen gaat sneller dan koken, en is extra gezond.
  • Hoe kleiner je groenten snijdt of hakt, hoe sneller ze gaar zijn. Raspen helpt natuurlijk nog meer. Doe dat alles met de keukenrobot, en je bent letterlijk in seconden klaar!
  • Broodjes beleggen? Kies één lang stokbrood, beleg het en snij het daarna in porties. Scheelt echt veel tijd!
  • Kook of sudder ook eens in een snelkookpan.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen