19x recepten met spinazie die zalig smaken
Knapperig, fris van smaak en zo gezond: wij zijn gek op jonge spinazie!
Voor je gaat kokkerellen
- Niets zo vervelend als zand tussen je tanden. Spoel verse spinazie grondig om eventueel zand te verwijderen.
- Spinazie is een superslinker! Reken per persoon zo’n 300 à 400 gram. Voor een salade heb je 125 gram per persoon nodig.
- Snij spinazie liefst niet voor je ’m klaarmaakt. Laat de blaadjes in hun geheel slinken in de pan. De groente verliest hierdoor minder voedingsstoffen (en het is lekker makkelijk).
Zo snel mogelijk verwerken
De groene, malse blaadjes van spinazie bestaan vooral uit water en zijn daarom kwetsbaar. Eet spinazie om die reden liefst de dag van aankoop. Lukt dat niet? Bewaar ’m in de koelkast, liefst in een plastic zak met gaatjes. Zo kun je ’m enkele dagen bewaren. Of blancheer de blaadjes twee minuten en dan kun je ze invriezen. Zo blijft de groente een jaar goed.
Welke soort in welk gerecht?
- De ronde, malse blaadjes van jonge spinazie of babyspinazie zijn ideaal voor in een salade of in pesto. Deze soort is in het voorjaar
(en najaar) op z’n best. - Grofbladige spinazie heeft grovere en stuggere bladeren, die je verwerkt in warme gerechten zoals soep, pastasaus of quiche. Diepvriesspinazie wordt bijna altijd gemaakt van de grofbladige variant. Diepvriesspinazie is touwens handig als het snel moet gaan: een voorraadje in je vriezer en je zit altijd goed.
- Het gekrulde blad van wilde spinazie is door zijn stevige structuur perfect om te wokken.
Lees ook …
- Deze 7 dingen kun je doen met diepvriesspinazie
- 13x pasta met spinazie
- 18 ovenschotels met spinazie die je echt eens moet maken
- Voor eens en voor altijd: mag je spinazie opnieuw opwarmen of niet?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
De lekkerste gerechten met jonge spinazie
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.