Meest recente artikelen

Lang leve de airfryer: al onze tips en recepten

Ons favoriete keukentoestel

Lang leve de airfryer: al onze tips en recepten dossier

Een airfryer is dé manier om krokante resultaten te krijgen zonder al te veel vetstof te moeten gebruiken. Hieronder lees je al onze beste tips en tricks én we verklappen je met plezier ook onze lekkerste recepten uit de airfryer. Krijg je het water ook al in de mond?

Wat is dat, een airfryer?

Een airfryer, ook wel heteluchtfriteuse of aerofryer genoemd, is een toestel dat 'frituurt' op basis van hete lucht in plaats van vetstof (al heb je meestal toch nog een béétje olie nodig om alles lekker knapperig te krijgen). Over het algemeen heel wat gezonder dan frituren in een gewone friteuse, dus.

Wat maak je met zo'n airfryer?

Eigenlijk is zo'n airfryer een mini-heteluchtoventje. Je hoeft je dus niet te beperken tot frituursnacks: je maakt er ook makkelijk tal van andere gerechten in klaar. Wat dacht je van loempia's, een frittata, pizza, scampi's, gehaktbrood of – jawel – cake? Je kunt er zelfs eieren in koken!

Moet je nog vetstof gebruiken?

Zoals je hierboven al kon lezen, is het vaak aan te raden om toch nog een klein beetje vetstof toe te voegen, zeker wanneer je krokante snacks maakt. In de supermarkt kun je tegenwoordig al handige oliesprays vinden om die klus extra snel te klaren.

Maak je andere gerechten in de heteluchtfriteuse klaar die van zichzelf al wat vet bevatten (bijvoorbeeld cake of gehaktbrood), dan kun je die extra vetstof meestal wél achterwege laten.

De beste tips voor je heteluchtfriteuse

Onze beste airfryer-recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen