Meest recente artikelen

Zo maak je zelf een smoothie bowl

Een gezond én hip ontbijtje!

Zo maak je zelf een smoothie bowl Artikel

Smoothie bowls, je bent ze vast al tegengekomen op Instagram en Pinterest. Maar hoe maak je ze nu eigenlijk zelf? Dat is heel simpel!

De smoothie

De smoothie die je gebruikt voor een smoothie bowl moet een dikke structuur hebben. Je gebruikt best bevroren fruit, zo krijg je een textuur die lijkt op een ijsje. En wie wilt er nu geen ijsje als ontbijt?

Vaak wordt er ook (plantaardige) melk of yoghurt toegevoegd om de smoothie dikker te maken. Verder is het principe hetzelfde als bij een gewone smoothie: je doet alle ingrediënten samen in de blender tot je een gladde massa hebt. Nadien giet je de smoothie in een kommetje en dan kan het versieren beginnen!

De toppings

Eigenlijk kun je eender welke topping op je smoothie bowl doen, er zijn geen regels. Vaak wordt er gekozen voor superfoods om het extra gezond te maken. Denk bijvoorbeeld aan chia zaadjes en bijenpollen. Maar ook frambozen, blauwe bessen, dadels, kaneel of kokosschilfers zijn erg lekker op een smoothie bowl.

Kijk eens wat je in huis hebt en experimenteer! Geen inspiratie? Misschien kunnen deze twee receptjes je op weg helpen. Smakelijk!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen