Meest recente artikelen

Vul je voorraadkast

Goedkoop, gezond en handig om in huis te hebben

  • Deel dit artikel:
Vul je voorraadkast Artikel

Met een goed gevulde voorraadkast kun je er een tijdje tegen. Deze producten heb je best altijd in huis, zodat je snel iets lekkers én gezonds op tafel tovert.

De voordelen van een goedgevulde voorraadkast

Je grijpt minder snel naar een vette, snelle hap als je een goedgevulde voorraadkast hebt. Je stelt meteen een evenwichtige maaltijd samen en hoeft niet naar de supermarkt te lopen.

• Als je ingrediënten in bulk koopt, of als ze in promo staan, zijn ze een stuk goedkoper, bovendien zijn de meeste voorraadkastitems lang houdbaar.

Kies de juiste dingen

1 Verschillende soorten koolhydraten

Koolhydraten zijn de basis van je maaltijd. In onze voorraadkast zit rijst (hallo curry of risotto!), pasta (in alle vormen en maten: penne of farfalle voor een lekkere pastasalade, linguine of tagliatelle voor een snelle warme pasta), maar ook graansoorten zoals bulgur, quinoa en spelt.

2 Eiwitrijke voeding

Peulvruchten zijn een goede bron van eiwitten, en ideaal om in je voorraadkast te hebben (ze zijn lang houdbaar en zitten boordevol goede stoffen)! Zeker als je een dagje geen vlees op het menu wil, zijn ze een handige toevoeging. Onze favorieten: (rode) bonen, kikkererwten, en verschillende soorten linzen.

Ook noten, pitten en zaden zijn een slim idee als je gezond wil eten. En ook hier zijn er goedkope alternatieven. Zo zijn zonnebloempitten een stuk goedkoper dan pijnboompitten. Koop je noten sowieso in bulk, dan geef je er minder geld aan uit.

Zalm, ansjovis, tonijn of sardientjes in blik zijn perfect om salades af te werken en te gebruiken als smaakmaker in sauzen en zelfs dressings.

3 Gezonde vetten

Gezonde vetten zijn goed voor ons. Denk aan lekkere, zuivere plantaardige oliën zoals olijfolie, koolzaadolie, of arachideolie.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen