Meest recente artikelen

Deze toestellen zijn echte timesavers in de keuken

Schenk maar een aperitiefje in!

  • Deel dit artikel:
Deze toestellen zijn echte timesavers in de keuken Artikel

Je houdt van koken, maar het moet ook vooruitgaan in de keuken? Met deze handige toestellen spaar je tijd! Dus, schenk jezelf alvast een aperitiefje in.

1 Leve de snelkookpan!

Je oma wist het al: koken in de snelkookpan of hogedrukpan zorgt ervoor dat het eten in no-time op tafel staat! Voedingsmiddelen worden onder druk op hogere temperatuur gegaard, wat zorgt dat je de bereidingstijd tot tweederden kunt reduceren vergeleken met een gewone pan. Je aardappeltjes? Klaar in 6 tot 8 minuten. Stoofvlees? Boterzacht na 40 à 45 minuten. Bovendien heeft een snelkookpan nog een groot voordeel: vitamines en andere voedingsstoffen blijven beter behouden doordat er minder contact is met zuurstof. Twee vliegen in één klap dus!

2 Water koken in een handomdraai

De soep wat sneller laten koken? Breng dan, terwijl je je groentjes aanstooft, alvast wat water aan de kook in de waterkoker. Zo spaar je zeker 10 minuten bereidingstijd uit!

3 De keukenmachine, je beste vriend!

Raspen, snijden, hakken, kneden, kloppen… Het beurt allemaal supersnel in de keukenmachine. Een echte tijdspaarder voor drukke gezinnen. Kies wel een toestel waarvan de onderdelen in de vaatwasser mogen, dat scheelt weer wat tijd.

4 Go slow

Niks zo handig als een slowcooker: ‘s ochtends doe je er alle ingrediënten in, je schakelt het toestel aan en ‘s avonds als je thuiskomt van je werk is het eten klaar. Is dat wel veilig? Ja hoor: doordat het eten op lage temperatuur gegaard wordt en het toestel niet heet wordt, is het niet gevaarlijker dan je koelkast of diepvriezer: die staan ten slotte ook de hele dag aan.

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.