Meest recente artikelen

Toestellen die tijd besparen in de keuken: deze heb je nodig

Schenk maar een aperitiefje in!

Toestellen die tijd besparen in de keuken: deze heb je nodig Artikel

Je houdt van koken, maar het moet ook vooruitgaan in de keuken? Met deze handige toestellen kun je tijd besparen! Dus, schenk jezelf alvast maar een aperitiefje in.

Op zoek naar toestellen die tijd besparen in de keuken? Ontdek hier onze ultieme timesavers.

1 Leve de snelkookpan!

Je oma wist het al: koken in de snelkookpan of hogedrukpan zorgt ervoor dat het eten in no-time op tafel staat! Voedingsmiddelen worden onder druk op hogere temperatuur gegaard, wat zorgt dat je de bereidingstijd tot tweederden kunt reduceren vergeleken met een gewone pan. Je aardappeltjes? Klaar in 6 tot 8 minuten. Stoofvlees? Boterzacht na 40 à 45 minuten. Bovendien heeft een snelkookpan nog een groot voordeel: vitamines en andere voedingsstoffen blijven beter behouden doordat er minder contact is met zuurstof. Twee vliegen in één klap dus!

2 Water koken in een handomdraai

De soep wat sneller laten koken? Breng dan, terwijl je je groentjes aanstooft, alvast wat water aan de kook in de waterkoker. Zo kun je zeker 10 minuten bereidingstijd besparen!

3 De keukenmachine, je beste vriend!

Raspen, snijden, hakken, kneden, kloppen… Het gebeurt allemaal supersnel in de keukenmachine. Een echte timesaver voor drukke gezinnen. Kies wel een toestel waarvan de onderdelen in de vaatwasser mogen, zo kun je nog wat extra tijd besparen.

4 Go slow

Niks zo handig als een slowcooker: 's ochtends doe je er alle ingrediënten in, je schakelt het toestel aan en 's avonds als je thuiskomt van je werk is het eten klaar. Is dat wel veilig? Ja hoor: doordat het eten op lage temperatuur gegaard wordt en het toestel niet heet wordt, is het niet gevaarlijker dan je koelkast of diepvriezer: die staan ten slotte ook de hele dag aan. Hier vind je alvast wat lekkere recepten voor de slowcooker.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

Ontdek hier meer tips en toestellen die tijd besparen in de keuken.

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen