Meest recente artikelen

Zo kun je eten zo snel mogelijk laten afkoelen

Afkoelen in 1, 2, 3

Zo kun je eten zo snel mogelijk laten afkoelen Artikel

Je eten snel laten afkoelen lijkt een hele opgave, maar met onze tips is het in 1, 2, 3 gebeurd. Die restjes kunnen in een mum van tijd de koelkast in!

Over of je restjes wel of niet moet laten afkoelen voor je ze in de koelkast of diepvriezer stopt, bestaat veel discussie. Onze collega's van Libelle zochten het voor je uit. Zweer jij bij het laten afkoelen van restjes voor ze de koelkast in gaan? Met deze tips koel je je eten zo snel mogelijk af, want niets zo vervelend als een grote pot soep die na uren wachten nog steeds gloeit.

Kleine potjes

Om je eten zo snel mogelijk onder de 4 graden te krijgen, doe je het best in kleine porties in verschillende bewaarpotjes van maximum 5 cm hoog. Kleinere porties koelen sneller af. Doordat je het eten in bakjes doet in plaats van het in de warme kookpot te laten staan, koelt het ook sneller af.

In koud water

De snelste manier om je eten af te koelen, is door de pot in een bak met koud water te zetten. In de zomer (of wanneer het binnen warm is) voeg je best ook wat ijsblokjes toe, zodat het water niet te snel opwarmt. Ververs het water om de 5 minuten, zodat het goed koel blijft. Tip: bewaar het water om bijvoorbeeld je planten water te geven, het zou zonde zijn om het allemaal weg te gieten.

Snel ontdooien doe je zo

Heb je je restjes in de vriezer bewaard en wil je ze laten ontdooien? Ook daar hebben we enkele tips voor. Hoe je eten ontdooien gezond houdt, lees je hier. 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen