Meest recente artikelen

Snel of uitgebreid?

  • Deel dit artikel:
Snel of uitgebreid? Artikel

Koken kan ontspannend zijn, iets om mee te imponeren of gewoon iets wat je graag doet. Maar soms heb je even geen zin om uitgebreid te koken of is er geen tijd voor.

Wij serveren je 3 simpele gerechten op een uitgebreide manier én in een snellere versie.

Pizza

Uitgebreid

Als je de pizza helemaal zelf wil maken, heb je op Libelle-lekker.be keuze te over. Wat dacht je van een kleurige pizza met paprika en feta, een kruidige pizza met artisjok en pesto of een pizza met inktvis en mosselen?

Snel

Geen tijd? Zorg dat je altijd een paar diepvriespizza’s in de vriezer hebt liggen. Wanneer je de klassieke margarita gebruikt, kan je hem op het moment zelf nog afwerken met een topping naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan salami, ananas, extra tomaten, olijven, ui, spekjes, champignons of paprika.

Pannenkoeken

Uitgebreid

Het deeg maken, dat mondjesmaat in een pan gieten, de pannenkoeken omgooien, er af en toe eentje in de vuilbakkieperen omdat hij naast de pan is beland. Pannenkoeken maken is niet moeilijk, maar het vergt concentratie. Voor variatie hebben we tal van pannenkoekenrecepten voor je klaarstaan. Kunnen we je verleiden met pannenkoeken met banaan en chocolade, pannenkoekenrolletjes van gerookte zalm of een pannenkoekentaart met aardbeien en vanillecrème?

Snel

Wie snel pannenkoeken op tafel wil, kan in bijna elke supermarkt voorgebakken exemplaren vinden. Wanneer je bijvoorbeeld de snelle versie van de chocolade rol met pistaches wil, zorg je dat je een pakje pannenkoeken in huis hebt, samen met pistachenoten en een bus chocoladesaus (die je ook gewoon in de supermarkt vind). Terwijl de pannenkoeken in de microgolfoven warm worden, hak je snel de pistachenoten fijn. Hou de pannenkoeken warm door er een bord over te leggen. Doe wat chocoladesaus in een potje, meng er de gehakte pistachenoten onder en verwarm kort in de microgolfoven… Smakelijk!

Spaghetti bolognaise

Uitgebreid

Heerlijke spaghetti bolognaise klaarmaken zoals Italiaanse mama’s dat doen, kan met dit recept. Het duurt even: je moet de groentjes fijn snijden, alles goed laten baken en doorkoken. In ons recept gebruiken we gekochte pasta, maar je kan je pasta ook zelf maken. Dat vraagt geduld, maar smaakt bijzonder goed! De geuren die je ruikt tijdens je kookmoment doen iedereen het water in de mond lopen.

Snel

Natuurlijk kan het ook sneller: je haalt een pot saus uit de kast en een pak spaghetti. Op een kwartiertje staat er een heerlijke pot spaghetti bolognaise voor je neus. Sugo alla bolognese con carne is een saus van Saclà wordt gemaakt volgens een typisch Italiaans recept. Het roept herinneringen op, aroma’s van huisgemaakte sauzen,… maar duurt maar even om op te warmen.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen