Meest recente artikelen

Hoe voorkom ik dat witloof uit de oven waterig wordt?

Onze toptips voor jouw topgerecht

  • Deel dit artikel:
Hoe voorkom ik dat witloof uit de oven waterig wordt? Artikel

Zoveel zin in witloof uit de oven, maar als het klaar is, blijkt de saus wel erg waterig te zijn... Herkenbaar? Volg deze tips zodat het nooit meer fout gaat!

Dé reden nummer één waarom witloof uit de oven waterig wordt, is dat er te veel vocht in het witloof zit. Kook het daarom niet, maar braiseer het liever, met maar een klein beetje water. Laat het witloof daarna goed uitlekken, dep de stronkjes droog met keukenpapier én knijp ook nog elk stronkje afzonderlijk uit. Eventueel kun je de stronkjes witloof halveren vooraleer je dat doet, je krijgt er dan meer vocht uit. Wanneer je het witloof in ham gaat rollen, leg je dan twee helften weer tegen elkaar.

Het kookvocht van je witloof kun je trouwens bewaren om te verwerken in je bechamelsaus. Vervang een deel van de melk door kookvocht. Zo laat je niks van die lekkere witloofsmaak verloren gaan! Doe de kaas niet door de saus, maar strooi ‘m gewoon bovenop het gerecht om het te gratineren. Wanneer je de kaas door de saus roert, kan deze te vet worden en gaan schiften. Voor alle veiligheid kun je de saus ook iets dikker maken dan gewoonlijk, dan is het niet zo erg als er nog wat vocht uit het witloof komt en de saus verdunt.

Smakelijk!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen