Meest recente artikelen

Hoe voorkom ik dat witloof uit de oven waterig wordt?

Onze toptips voor jouw topgerecht

Hoe voorkom ik dat witloof uit de oven waterig wordt? Artikel

Zoveel zin in witloof uit de oven, maar als het klaar is, blijkt de saus wel erg waterig te zijn... Herkenbaar? Volg deze tips zodat het nooit meer fout gaat!

Nooit meer waterig witloof uit de oven

Dé reden nummer één waarom witloof uit de oven waterig wordt, is dat er te veel vocht in het witloof zit. Kook het daarom niet, maar braiseer het liever, met maar een klein beetje water. Laat het witloof daarna goed uitlekken, dep de stronkjes droog met keukenpapier én knijp ook nog elk stronkje afzonderlijk uit. Eventueel kun je de stronkjes witloof halveren vooraleer je dat doet, je krijgt er dan meer vocht uit. Wanneer je het witloof in ham gaat rollen, leg je dan twee helften weer tegen elkaar.

Het kookvocht van je witloof kun je trouwens bewaren om te verwerken in je bechamelsaus. Vervang een deel van de melk door kookvocht. Zo laat je niks van die lekkere witloofsmaak verloren gaan! Doe de kaas niet door de saus, maar strooi 'm gewoon bovenop het gerecht om het te gratineren. Wanneer je de kaas door de saus roert, kan deze te vet worden en gaan schiften. Voor alle veiligheid kun je de saus ook iets dikker maken dan gewoonlijk, dan is het niet zo erg als er nog wat vocht uit het witloof komt en de saus verdunt.

Witloof braiseren doe je zo

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo's.

Het lekkerste witloof uit de oven

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen