Meest recente artikelen

Koken in 20 minuten: maaltijden vooraf plannen

Zo bespaar je tijd

Koken in 20 minuten: maaltijden vooraf plannen Artikel

Al ben je een chaoot of een warhoofd, met een duidelijke planning en onze tips kan je heel wat tijd uitsparen tijdens het koken. Door je maaltijden vooraf te plannen kook je heerlijke gerechten in 20 minuten.

Als je slechts enkele kleine aanpassingen maakt aan je dagelijkse kookgewoonte, ben je een stuk sneller klaar met koken. Wij delen onze beste tips.

Extra porties

Kook grote hoeveelheden en vries extra porties in. Ideaal voor de meeste soepen en gerechten zoals spaghetti bolognese, vol-au-vent, stoofvlees of balletjes in tomatensaus. Maak ook altijd een dubbele portie aardappelen klaar. De dag nadien kan je die nog gemakkelijk weer opwarmen.

Maak een weekmenu

Stel een weekmenu op en kies voor recepten die min of meer dezelfde ingrediënten bevatten. Met dat restje tomatensaus beleg je morgen nog een pizza, bijvoorbeeld. Dankzij dat weekmenu hoef je ook maar één keer per week boodschappen te doen. Met onze tool maak je snel een handig boodschappenlijstje. Weer tijd gewonnen! Heb je geen tijd of zin om je eigen weekmenu op te stellen? Geen nood, want op onze website vind je elke week een lekker en gevarieerd weekmenu. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het menu elke maandagochtend in je mailbox of ontvang ons weekmenu rechtstreeks via Facebook Messenger.

Kleinere stukjes

Snij je groenten en aardappelen fijner of in kleinere stukjes. Op die manier zijn je ingrediënten sneller gaar.

Gooi die restjes niet weg

Las een restjesdag in, waarop je kookt met de restjes van de gerechten die je doorheen de week maakt. Je kan die restjes sowieso kwijt in een omelet of een quiche! Goed voor je portemonnee en de planeet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!