Al ben je een chaoot of een warhoofd, met een duidelijke planning en onze tips kan je heel wat tijd uitsparen tijdens het koken.
Als je slechts enkele kleine aanpassingen maakt aan je dagelijkse kookgewoonte, ben je een stuk sneller klaar met koken. Meer tijd voor jezelf dus!
- Kook grote hoeveelheden en vries extra porties in. Ideaal voor de meeste soepen en gerechten zoals spaghetti bolognese, vol-au-vent, stoofvlees of balletjes in tomatensaus.
- Stel een weekmenu op en kies voor recepten die min of meer dezelfde ingrediënten bevatten. Met dat restje tomatensaus beleg je morgen nog een pizza, bijvoorbeeld.
- Dankzij dat weekmenu hoef je ook maar één keer per week boodschappen te doen. Weer tijd gewonnen!
- Maak een dubbele portie aardappelen klaar. De dag nadien kan je die nog gemakkelijk weer opwarmen.
- Snij je groenten en aardappelen fijner of in kleinere stukjes. Op die manier zijn je ingrediënten sneller gaar.
- Las een restjesdag in. Je kan die restjes sowieso kwijt in een omelet of een quiche!