Meest recente artikelen

Wat kun je allemaal doen met een blender?

Wat een kanjer

Wat kun je allemaal doen met een blender? Artikel

Als er een keukenapparaat is dat we niet meer kunnen missen, is het wel onze blender. Want van smoothies tot pannenkoekenbeslag: je kan zoveel doen met een blender.

Smoothies

Dit is waarschijnlijk één van de meest gebruikte redenen om de blender te gebruiken. En terrecht. Want je zet in een wip een heerlijk en gezond ontbijt of tussendoortje op tafel. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is wat fruit in het toestel gooien en het laten blenden. Daarnaast kan je ook een smoothie bowl maken. Gebruik hiervoor bevrozen fruit om een dikkere textuur te bekomen en voeg mogelijk ook wat (plantaardige) yoghurt of melk toe.

Sauzen

Je kunt makkelijk je eigen sausjes maken met je blender. Die zijn trouwens meestal veel gezonder dan de kant-en-klare sauzen die je koopt in de winkel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een romige en gezonde broccoli- of avocadosaus voor je pasta?

Soep

Hou je van gladde soepen? Doe hem dan door de blender! Laat kokend hete soepen wel altijd even afkoelen voor je ze blendt. De stoom van de warme soep zou de druk in de blender anders zodanig kunnen verhogen, dat het deksel niet meer stevig vaststaat. Zo zou je je weleens ernstig kunnen verbranden.

Beslag voor pannenkoeken en wafels

Een perfect wafel- of pannenkoekenbeslag zonder klonters? Je maakt het in een paar seconden in de blender!

Hummus

Hummus kan best prijzig zijn in de winkel. Maar wist je al dat je hem ook makkelijk zelf kunt maken? Bovendien kan je zo eindeloos variëren met smaken. Gooi simpelweg wat kikkererwten, een teentje look, tahin en je favoriete kruiden in de blender en klaar!

Notenboter en andere spreads

Hoewel je heel wat notenpasta’s en spreads in de winkelrekken vindt, kun je ze ook makkelijk zelf maken. Veel lekkerder én gezonder!

Nicecream

Zin in een lekker maar gezond dessert? Dan is nicecream het antwoord! Je maakt het ijs gewoon in de blender met bevroren fruit. Onze favorieten? Gezond bananenijs en vegan pistache-ijs!

Gezonde pizzabodems en rijst

Let je op je lijn, maar heb je toch zin in een heerlijke pizza? Maak dan eens een gezonde pizza met een bodem van bloemkool. Ook de slanke versie van rijst maak je in de blender met bloemkool of broccoli.

Cocktails

Krachtige blenders kun je ook gebruiken om ijsblokjes voor je cocktails en mocktails te crushen. Wanneer je blender niet geschikt is om ijs te malen, kan je hem ook gewoon gebruiken om cocktails goed te shaken. Voeg de ijsblokjes daarna toe.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! 

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen