Meest recente artikelen

Koken in 20 minuten: neem shortcuts

Een beetje valsspelen is toegestaan!

  • Deel dit artikel:
Koken in 20 minuten: neem shortcuts Artikel

Iedereen heeft het druk-druk-druk. Soms té druk om je gezin een uitgebreide maaltijd voor te schotelen. Met deze tips en recepten tonen we je dat het wél mogelijk is om snel, gemakkelijk en gezond te koken.

Natuurlijk wil jij een verse en gezonde maaltijd op tafel toveren, maar daar heb je niet altijd tijd voor. Daarom kun je koken met shortcuts die je helpen om dat waar te maken. Veel beter dan een kant-en-klaarmaaltijd of fastfood, toch?

Sneller koken: de beste shortcuts

Kies voor slimme tools

  • Vlees of vis kun je meestal perfect in stukken snijden met een scherpe schaar.
  • Nog een tip om het snijwerk wat sneller te laten verlopen: schaf je een mandoline aan.
  • Ook een keukenmachine kan je heel wat werk uit handen nemen.
  • Wist je dat vis ook ook prima bereid kan worden in de microgolfoven? Gerechten waarbij de vis gepocheerd, gestoomd of gestoofd wordt, zijn hier ideaal voor. Op die manier komt de pure vissmaak goed tot zijn recht en bovendien worden de vitamines beter bewaard. Meer microgolfoventips ontdek je in dit artikel.
  • Geen zin om te wachten tot de oven voorverwarmd is? Dan is een airfryer je beste vriend. In ons airfryerdossier vind je al onze tips én recepten.
  • Er zijn nog meer tools die het voorbereidings- en bereidingswerk kunnen inkorten. Hier lees je er alles over.

Slimme ingrediënten om naar uit te kijken

  • In de meeste supermarkten heb je in de versafdeling of de diepvriesafdeling een uitgebreide keuze aan voorgesneden groenten: voor in de wok of voor soep bijvoorbeeld. Dat bespaart je toch al een kwartiertje werk én afwas!
  • Staat er vis op het menu? Koop eens diepgevroren vis. Ook handig om wat langer te bewaren. Onze absolute favoriet? Diepgevroren scampi’s!
  • Voor heel wat recepten kun je tomaten uit blik gebruiken. Zo hoef je geen verse tomaten te pellen en ontpitten. De smaak van tomaten uit blik is vaak intenser dan verse tomaten, vooral in pastasauzen. Bovendien hoef je op die manier geen rekening te houden met de seizoenen. Hier vind je niet minder dan 30 recepten met tomaten uit blik.

Koken met shortcuts: laat je inspireren

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.