Meest recente artikelen

Welke ingrediënten heeft Karolien Olaerts altijd in huis voor een snelle voedzame maaltijd?

Slim geshopt!

Welke ingrediënten heeft Karolien Olaerts altijd in huis voor een snelle voedzame maaltijd? Artikel

Koken is leuk maar op drukke dagen ben je toch vooral op zoek naar een snelle en voedzame maaltijd. Wij vroegen aan karolien Olaerst welke ingrediënten zij altijd in huis heeft om in een wip iets lekker en gezond klaar te maken.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten. Ze heeft ook een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer vroegen we haar wat we zeker in voorraad moeten hebben om een snelle, voedzame maaltijd klaar te maken. Dit zit er altijd in haar koelkast, diepvries en voorraadkast.

Het antwoord van Karolien

 "In mijn voorraadkast zitten altijd pasta's en peulvruchten. Mijn diepvries zit dan weer vol vleesvervangers en diepvriesgroenten. In de diepvries kun je altijd spruitjes, erwtjes, spinazie, bloemkool en knolselder vinden. Bloemkool en knolselder verwerk ik graag in een aardappelpuree. De spruitjes bak ik na het koken op met een uitje.

Serveer daar wat veggie balletjes bij en je hebt een lekkere, snelle en voedzame maaltijd."

Ingrediënten voor een snelle voedzame maaltijd

"In mijn voorraadkast staan zeker altijd pasta's. Ik zorg ook altijd voor peulvruchten zoals kikkererwten en linzen. Natuurlijk mogen ook de blikken tomatenblokjes niet ontbreken. Vleesvervangers zoals falafel en veggie kipstukjes, zalm en tortellini koop ik zoveel mogelijk in promotie. Daarna vries ik ze in. In onze koelkast vind je dan weer meestal courgette en broccoli, net zoals eieren.

Er zijn dus altijd producten in huis om een snelle, voedzame maaltijd samen te stellen!"

Zelf grijp ik heel vaak terug naar mijn eigen recepten. Zo bereid ik dikwijls de Mac'n Greens. Het is een éénpansmaaltijd van in melk gekookte pasta met broccoli, courgette, diepvriesspinazie, erwten en roomkaas. Of ik maak shakshuka. Dat gerecht bestaat uit een dikke tomatensaus waarin je eitjes pocheert."

Zin in een snelle en voedzame maaltijd?

Supersnel iets makkelijk, lekker en gezond klaarmaken? Probeer dan deze gerechten van Karolien Olaerts. Ze staan in een wip op tafel. Wil je deze recepten bewaren voor later? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen