Recept

Dahl met paprika en zoete aardappel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een stoofpotje van Karolien Olaerts dat je makkelijk kunt meenemen op weekend of als kraamkost voor een van je vriendinnen.

Dankzij de linzen en zoete aardappel is deze dahl op zich al voedzaam en vullend, maar als je dat nodig vindt, kun je er gerust nog wat rijst of naanbrood bij serveren. Als je spinazie gebruikt in plaats van boerenkool, voeg die dan wat later toe. Spinazie heeft genoeg aan 2 minuten gaartijd.

 

bereiding
 1. 1

  Pel de ui en snipper hem fijn. Verwarm de olijfolie in een kookpot en laat de ui stoven op een laag vuur met het deksel op de pot.

 2. 2

  Spoel de bleekselder en de wortelen, snij ze in kleine blokjes en voeg ze bij de ui. Pers de tenen knoflook uit boven de groenten, roer om en laat verder bakken op een laag vuur, met het deksel op de pan.

 3. 3

  Maak de paprika schoon en snij hem in grove stukken. Schrob de zoete aardappel schoon, snij hem in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes van zo’n halve centimeter. Voeg beide bij de andere groenten.

 4. 4

  Doe alle specerijen bij de groenten en laat ze een minuut mee bakken. Voeg 300 milliliter heet water, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe, rasp er de verse gember bij en breng de dahl aan de kook.

 5. 5

  Spoel de linzen grondig onder koud stromend water en doe ze bij de groenten. Kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.

 6. 6

  Snij intussen de abrikozen in dunne reepjes en voeg ze toe. Verwijder de dikke nerf van de boerenkoolstelen, spoel de bladeren grondig en zwier ze droog. Snij ze in dunne reepjes. Hak de bladpeterselie grof. Voeg de boerenkool, de bladpeterselie en het citroensap bij de dahl tijdens de laatste 5 minuten van de kooktijd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dahl met paprika en zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!