Meest recente artikelen

Trendingrediënt: kikkererwten

Lekker peultje

Trendingrediënt: kikkererwten Artikel

Kikkererwten zijn momenteel een echt trendingrediënt. Geen wonder: je kan er zo veel me doen en ze zijn superlekker. Ontdek hier alles over het peulvruchtje.

Gezond

Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten. Ze zijn dan ook erg geschikt als vleesvervanger en worden vaak gebruikt in de vegetarische keuken. Verder zijn kikkererwten rijk aan vezels, B-vitaminesijzer, zink, koper, fosfor en mangaan en zijn ze een bron van gezonde koolhydraten.

Kopen

De kikkererwt is een geel, rond peulvruchtje met een nootachtige smaak die je gedroogd, in pot of in blik kan kopen. Rauwe kikkererwten bevatten lectine: een giftige stof die de darmen kan ontregelen en nieren kan beschadigen. Daarom moet je ze steeds verhitten. De pot- en blikvarianten zijn al gekookt. Deze kan je dus direct verwerken in je gerechten. Gedroogde kikkererwten moet je eerst een nacht in koud water laten weken en daarna koken volgens de aanwijzingen op de verpakking (minstens 1 uur).

Bereiden

Kikkererwten worden vaak gebruikt in de Noord-Afrikaanse, Midden-Oostere, en Indiase keuken.Denk bijvoorbeeld aan gerechten als falafel, hummus, curry's,…
Maar je kan nog zo veel meer doen met het peulvruchtje: rooster ze, gebruik ze in salades en stoofschotels of maak er een lekkere veggieburger van!

Meer recepten met kikkererwten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen