Meest recente artikelen

Ken jij het verschil tussen tortellini en tortelloni?

Familie van elkaar, maar toch heel verschillend!

Ken jij het verschil tussen tortellini en tortelloni? Artikel

Niets gaat boven een lekker bord pasta! Er zijn enorm veel heerlijke varianten waar je mee aan de slag kunt gaan, waaronder tortellini en tortelloni. Ken jij het verschil tussen de twee?

Tortellini en tortelloni: de twee pastasoorten kun je zien als familie, maar toch zijn ze heel verschillend van elkaar. Beide zijn gevormd als pastaringetjes en zijn gemaakt van traditioneel eierdeeg, maar de vullingen geven ze een totaal andere smaak.

Tortelloni vs. tortellini

  • Tortellini: de kleinste variant van de twee, gevuld met een hartige vleesvulling en traditioneel geserveerd in een bouillon- of roomsausje.
  • Tortelloni: is ietsje groter en is gevuld met mildere ingrediënten, zoals ricotta, spinazie en tomaat. Deze pasta wordt traditioneel geserveerd in een boter-, tomaten of saliesausje, met een lekkere portie gemalen parmezaankaas.

Waarom is de ene variant groter dan de andere?

De reden waarom tortellini kleiner is, is heel eenvoudig: de vulling zou anders de hele maaltijd overheersen. Tortelloni is groter zodat de milde vulling en de hoeveelheid deeg perfect in balans zijn.

Twijfel je dus voortaan wat het verschil is tussen tortellini en tortelloni, onthoud dan dat 'ini' de kleine en 'oni' de grote variant is. Een leuk weetje om mee uit te pakken tijdens je volgende etentje!

Laat je inspireren door deze gerechten

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen