Recept

Spaghetti met broccoli en geitenkaas-pestosaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Haal een spiraalsnijder in huis en maak deze gezonde spaghetti courgetti van Karolien Olaerts. Aanrader!

bereiding
  1. 1

    Breng water aan de kook in een grote pot waar uiteindelijk alles in kan. Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Zet opzij.

  2. 2

    Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij intussen de broccoli in roosjes, verwijder de dikke, taaie schil van de stam en snij deze in schijfjes. Voeg de broccoli bij de spaghetti, zodat de roosjes nog 4 minuten kunnen meekoken. Schep 3 pollepels van het pastakookvocht op.

  3. 3

    Pel en snipper intussen de ui. Giet de spaghetti en de broccoli af en spoel ze onder koud stromend water. Laat ze uitlekken.

  4. 4

    Zet de kookpot terug op het vuur en verwarm er de olijfolie in. Stoof de ui enkele minuten aan. Pers er de knoflook bij.

  5. 5

    Schep de geitenkaas bij de ui en voeg 2/3 van het pastakookvocht toe. Roer regelmatig, tot de geitenkaas gesmolten is. Kruid met voldoende peper en een beetje zout.

  6. 6

    Spoel de courgette en draai ze in sliertjes met een spiraalsnijder. Roer 2 eetlepels pesto door de saus. Schep de courgette, de spaghetti en de broccoli door de saus en breng het geheel weer zachtjes aan de kook. Voeg wat extra pastakookvocht toe als het geheel te droog zou worden.

  7. 7

    Schep de rucola door de spaghetti. Werk de borden af met de parmezaan, nog enkele druppels pesto en de geroosterde pijnboompitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met broccoli en geitenkaas-pestosaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!