Meest recente artikelen

Hoe kan ik mijn gezin overtuigen om linzen te eten?

Experimenteren maar!

Hoe kan ik mijn gezin overtuigen om linzen te eten? Artikel

Onbekend is onbemind - en dus stoten linzen nog wel eens op weerstand. Nochtans zijn ze echt een meerwaarde in je voedingspatroon. Karolien Olaerts legt uit hoe je ze kunt klaarmaken voor je gezin.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

"Ik wil vaker linzen op het menu zetten, maar mijn huisgenoten zijn geen fan. Wat doe jij met linzen?"

Karolien: "Linzen zijn peulvruchten rijk aan eiwitten en voedingsvezels. Ze zijn verzadigend en verlagen je LDL- of 'slechte' cholesterol. Bovendien hebben ze een lage klimaatbelasting. Een meerwaarde in je voedingspatroon dus!
Om je huisgenoten te overtuigen kun je wat experimenteren. Je kunt linzen puur verwerken
in een salade, maar uit ervaring weet ik dat je ze met een stoofpotje vaak makkelijker verkocht krijgt. Oranje (of rode) linzen vallen wat uit elkaar als je ze kookt, in een Indiase dahl of curry komen die goed tot hun recht. Is de drempel nog te hoog, maak dan eens linzenballetjes. Is er dan nóg geen liefde voor linzen? Jammer, maar geen ramp. Kies dan voor andere peulvruchten zoals bruine of witte bonen, kikkererwten of kidneybonen. Ook zonder linzen kun je een gezond eetpatroon hebben."

 Probeer dit recept met rode linzen, bijvoorbeeld

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen