Meest recente artikelen

De beste tomatensaus maken: dit zijn onze ultieme tips

Lekker vol van smaak

De beste tomatensaus maken: dit zijn onze ultieme tips How to's

Iedereen heeft zo zijn eigen manier om tomatensaus klaar te maken. Vind je dat er tóch nog iets ontbreekt? Probeer deze tips dan eens.

Tomatensaus is de hoeksteen van heel wat recepten, dus ze superlekker maken is geen overbodige luxe. Hoe je een fletse saus omtovert tot de beste tomatensaus? Met deze tips, natuurlijk!

Begin met rijpe tomaten

De lekkerste saus begint met de lekkerste tomaten. Ga voor knalrode exemplaren die mooi glanzen. Wil je de smaak nóg puurder? Gebruik dan dit trucje om je tomaten rijper te doen smaken.

Kies de juiste soort

Puur theoretisch kun je van elke tomatensoort saus maken, maar als je de juiste varianten kiest, komt dat de smaak van je tomatensaus alleen maar ten goede. Topkeuzes? Baron, San Marzano en zoete kerstomaatjes. Waarvoor je deze (en andere) tomatensoorten kunt gebruiken, lees je in dit artikel.

Ontvel je tomaten

Hou je van een smeuïge, gemixte saus? Ontvel je tomaten dan eerst. Je gerecht wordt daardoor ook nog eens lichter verteerbaar. Of maak gebruik van deze tip; daarmee gaat het nóg sneller!

Zorg voor een zoete toets

Is je tomatensaus vaak wat te zuur? Voeg dan wat suiker toe. Of vervang die door een snuifjekaneel. De smaak zal je positief verrassen!

Kruiden maar!

Om die smaakvolle tomaten nog een extraatje te geven, kunnen groene kruiden niet ontbreken. Basilicum is een klassieker, maar ook oregano, tijm, rozemarijn en peterselie doen het goed. Voeg ze zo'n 10 minuutjes voor het einde (of in het geval van peterselie: helemáál op het einde) toe. Geen kruid, maar ook niet te onderschatten: een teentje look.

Neem je tijd

De perfecte tomatensaus heeft tijd nodig. Véél tijd. Reken op zo'n 3 uur zachtjes pruttelen. Geen zin om voortdurend te roeren? Zet je pot dan 3 uur in een oven van 160°C. Een toptip van redactrice Sofie!

Het basisrecept voor de beste tomatensaus

Hét geheim een smeuïge, smaakvolle saus? Ons ultiem recept! Wil je dit recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Heerlijke gerechten met tomatensaus

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen