Karolien Olaerts

Karolien Olaerts ken je waarschijnlijk van haar blog Karola's Kitchen. Ze schreef ook al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Daarnaast presenteert ze op njam! haar eigen kookprogramma 'Karola's Kitchen. Gewoon gezond & goed.' En dat ze weet wat goed voor je is, is zeker: Karolien is master in de biomedische wetenschappen met specialisatie voeding.

 

Met haar tips en recepten wil Karolien een tegengewicht bieden tegen de dieetcultuur. Want voedzame, gevarieerde gerechten die écht lekker zijn, vormen een goede basis om je een leven lang goed in je vel te voelen.

 

Karoliens filosofie in een notendop

 

1. Plantaardige ingrediënten zijn de basis. Veel groenten dus, aangevuld met noten, zaden, peulvruchten, granen en plantaardige olie, en in mindere mate met eieren, zuivel en vis.

2. Hoe verser, hoe lekkerder! Maar in onze drukke levens horen ook handige, matig bewerkte ingrediënten thuis, zoals conserven en groenten uit de diepvries.

3. Varieer! Ons lichaam heeft koolhydraten, eiwitten en vetten nodig. Geen enkele categorie wordt uitgesloten.

4. Laat je leiden door de signalen van je lichaam: je lichaam is een betere gids dan regeltjes die je moet volgen of calorieën die je moet tellen.

5. Het moet ook lekker zijn! Iets eten of drinken enkel en alleen omdat het gezond is, dat houdt niemand een leven lang vol.

 

(Foto: Lisa Valcke/Foodphoto)