Meest recente artikelen

Hoe pocheer je een ei?

Met deze tips mislukt het nooit!

  • Deel dit artikel:
Hoe pocheer je een ei? How to's

Eitjes zijn gezond, budgetvriendelijk en vooral heel lekker. Gebakken met lekkere kruiden of gekookt - met boterhamsoldaatjes erbij - smaken ze altijd, maar het mag soms ook weleens iets anders zijn. Een gepocheerd eitje is ook heerlijk, bijvoorbeeld. Hier leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet, een ei pocheren.

Eitjes vind je in elke keuken (tenzij je vegan bent, natuurlijk). Niet alleen in het doosje in je koelkast, maar ook verwerkt in mayonaise of gebak. Eieren zijn dan ook heel veelzijdig en supergezond: ze zijn rijk aan antioxidanten, ijzer en eiwitten, maar barsten ook van de vitamines B2, B12 en D. Oh ja, één gekookt of gepocheerd eitje bevat zo’n 75 calorieën, dus het is ook nog eens goed voor je slanke lijn!

Hoe weet je of een ei nog goed is?

Om te weten of je ei nog vers genoeg is, hoef je eigenlijk maar één simpel trucje toe te passen: leg het ei in een glas of kommetje met koud water. Als het eitje een beetje rechtop komt te staan, kun je het nog eten, maar als het bovendrijft dan is het bedorven en gooi je het best in de vuilnisbak. Goed om te weten: om te pocheren heb je superverse eitjes nodig.

Een ei pocheren: hoe doe je dat?

  1. Breng water aan de kook en voeg er 50 ml azijn aan toe.
  2. Breek een ei in een kopje. Hou de eierschalen bij.
  3. Zet het vuur lager en breng het water tot net onder het kookpunt.
  4. Roer met een garde tot je een draaikolk krijgt in het water.
  5. Leg de eierschaal in de kolk en wacht tot deze in het midden blijft draaien.
  6. Verwijder de eierschaal en giet dan voorzichtig het eitje in het midden van de draaikolk.
  7. Laat het ei mooi stollen (ongeveer 3 minuten) en haal het met een schuimspaan voorzichtig uit het water.
  8. Je gepocheerd eitje is klaar. Smakelijk!

Probeer deze recepten met gepocheerd ei

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Iets moeilijker

Risottocakejes met gepocheerd ei

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Stoemp met ham en gepocheerd ei

  • Snel klaar
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Asperges met gepocheerd ei

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Slaatje met gepocheerd ei en gedroogde ham

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gepocheerd ei met tomatensaus

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen