Recept

Chili sin carne van Karolien Olaerts

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerechtje dat je makkelijk kunt invriezen? Deze chili sin carne van Karolien Olaerts kun je perfect vooraf maken.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij hem in dunne halve ringen. Verwarm de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui aan op een laag vuur.

  2. 2

    Spoel intussen de wortelen en de selder en snij ze in kleine blokjes. Voeg ze bij de ui en laat verder stoven, met het deksel op de pot. Maak de paprika’s schoon en snij ze in kleine blokjes. Hak de chilipeper in fijne ringetjes, verwijder de pitjes als je het niet te pikant wilt. Voeg de paprika’s en de chili bij de andere groenten. Pers er ook de knoflook bij. Schep alles om en laat verder garen op een laag vuur.

  3. 3

    Pluk de blaadjes van de koriander en hou ze apart. Hak de steeltjes fijn en voeg ze bij de groenten. Voeg alle specerijen, peper en zout toe. Schep om en laat de kruiden 1 minuut mee bakken.

  4. 4

    Voeg het tomatenconcentraat, de tomatenblokjes en 200 milliliter heet water toe. Breng alles aan de kook en laat verder sudderen op een laag vuur, met het deksel op de pot.

  5. 5

    Pers het sap uit de limoen. Spoel de kidneybonen en de maïs en voeg ze bij de chili sin carne, samen met het gehakt en het limoensap.

  6. 6

    Serveer de chili sin carne met de korianderblaadjes en vul naar wens aan met zure room, ijsbergsla, rijst of tortillachips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chili sin carne van Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!