Recept

Mediterrane one pot pasta met feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Karolien Olaerts: "Tijdens je vakantie is het extra fijn om na het koken amper afwas te hebben. One pot wonders zijn daarvoor ideaal! In dit recept koos ik voor heel toegankelijke ingrediënten, die je zelfs in de kleinste kruidenierszaakjes in the middle of nowhere vindt."

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snipper ze fijn. Verwarm de olijfolie in een grote pan (met deksel) en stoof de ui enkele minuten aan, tot hij glazig is.

  2. 2

    Spoel intussen de courgette en de paprika's. Snij de courgette in kleine en de paprika's in wat grotere blokjes. Stort beide groenten bij de ui en pers er de knoflook bij. Maak de chilipeper schoon. Verwijder de zaadjes als je het niet te pikant wilt. Snij de chilipeper in dunne ringetjes en voeg ook deze toe aan de pan. Laat alles 5 minuten stoven en roer tussendoor even om.

  3. 3

    Doe de Provençaalse kruiden in de pan en laat ze 1 minuut meestoven. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog 2 minuten mee. Roer hierbij voortdurend om.

  4. 4

    Doe 400 milliliter heet water en de pasta bij de groenten en kruid met voldoende peper en zout. Roer om, breng het vocht aan de kook en laat alles sudderen op een laag vuur met het deksel op de pan. Volg hierbij de tijdsaanwijzing op de verpakking van de pasta. Voeg halverwege de kooktijd de melk toe.

  5. 5

    Spoel en halveer de tomaatjes. Hak het basilicum fijn. Schep de olijven en de tomaatjes door de groenten en de pasta en laat ze zo een minuut opwarmen. Werk de pasta af met het basilicum en de verkruimelde feta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mediterrane one pot pasta met feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!