Meest recente artikelen

Klaar in een kwartier: zo maak je de lekkerste falafelballetjes

Lekker veggie

Klaar in een kwartier: zo maak je de lekkerste falafelballetjes Artikel

Hip, veggie en overheerlijk: falafelballetjes! Je vindt ze in broodjes, salades en wokgerechten, en wie weet binnenkort ook op jouw bord: je kunt ze namelijk heel eenvoudig zelf maken.

Lekker en gezond

Falafel is een traditioneel Midden-Oosters gerecht gemaakt van gemalen kikkererwten en/of tuinbonen. Ze smaken lekker kruidig en geven je een ongelofelijk verzadigd gevoel, terwijl ze wél heel gezond zijn. Kikkererwten zijn namelijk een fantastische bron van eiwitten, perfect voor wie graag vegetarisch eet!

Dit heb je nodig voor 20 falafelballetjes

  • 250 g kikkererwten
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 kl knoflookpoeder
  • ¼ kl komijnpoeder
  • ¼ kl fijngemalen kruidnagel
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de kikkererwten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, of kies voor een kant-en-klaar potje.
  2. Pureer de kikkererwten samen met de bladpeterselie en de koriander.
  3. Meng de puree in een kom met de ui, de knoflook, het komijnpoeder, de kruidnagel en het chilipoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rol balletjes, bak ze in de pan of frituur ze kort – zo'n 2 à 3 minuten is voldoende.
    Tip: is je beslag te droog of net te vochtig? Voeg dan wat olijfolie of broodkruim toe.
  5. Laat uitlekken op keukenpapier. Klaar!

Serveer met een lekkere yoghurtdip, hummus, tahin of knoflooksaus, of verwerk ze in één van deze heerlijke gerechten.

Laat je inspireren!

En lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen