Meest recente artikelen

Slim groenten en fruit kopen: dankzij deze tips moet je maar één keer per week naar de winkel

Minder stress, meer tijd

Slim groenten en fruit kopen: dankzij deze tips moet je maar één keer per week naar de winkel Artikel

Wil of kan je maar één keer per week naar de winkel? Geen nood, zelfs als je graag elke dag verse groenten en fruit op je bord wil, is dat perfect mogelijk. Lees hier de tips van Karolien Olaerts.

Sommige mensen spenderen graag uren in de winkel, maar voor anderen is het allesbehalve een plezierig uitje. Krijg jij alleen maar stress in de supermarkt en probeer jij je bezoekjes tot een minimum te beperken, of heb je gewoonweg weinig tijd? Met deze tips van Karolien Olaerts hoef je slechts één keer per week boodschappen te doen.

Tips van Karolien

"Hoelang je verse groenten kunt bewaren, hangt af van soort tot soort. Kwetsbare groenten die snel bederven, zoals spinazie en sojascheuten, eet je het best zo snel mogelijk op. Dan zijn er groenten die je het best binnen de week opmaakt, zoals bloemkool, broccoli en champignons. En dan heb je bewaargroenten, zoals knolselder of pompoen, die weken mee kunnen.

Maak voor je boodschappen doet een weekmenu en plan daarbij gerechten met kwetsbare groenten in aan het begin van de week. Hou zeker ook de juiste bewaarmethodes in de gaten. Zijn de groenten bijvoorbeeld verpakt, laat ze dan in de verpakking – die is specifiek ontworpen om de groenten optimaal te bewaren. Als je groenten met loof of bladeren koopt, zoals radijsjes, jonge wortelen of bloemkool, verwijder het blad dan meteen na aankoop. Dit trekt vocht uit de groenten, waardoor die sneller slap worden. Onderaan in de koelkast vind je de groentelade: gebruik die! Een lijst met nog veel meer bewaartips voor groenten vind je in mijn boeken. Weet dat je ook prima voor diepvries of conserven kunt gaan: hou ze achter de hand voor als je koelkast bijna leeg is of plan ze strategisch in aan het einde van de week."

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen