Meest recente artikelen

Drukke weekdag? Zo vermijd je dat je naar iets kant-en-klaar grijpt

Het kan ook makkelijk zijn

Drukke weekdag? Zo vermijd je dat je naar iets kant-en-klaar grijpt Artikel

Elke dag de vraag 'wat eten we vanavond?' beantwoorden kan best uitputtend zijn. Maar hoe vermijd je dat je naar iets kant-en-klaar grijpt? Wij legden deze vraag voor aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts is niet enkel chef, ze behaalde ook een master in de biomedische wetenschappen met als specialisatie 'Voeding'. Als vrouw met een drukke agenda, weet ze toch hoe ze lekkere gezonde gerechten op tafel tovert. Wij vroegen haar naar haar geheim.

"Het is geen vernieuwende, maar wél een doeltreffende tip: maak een weekmenu. Het denkwerk is dan al gedaan en als je vervolgens in één keer je boodschappen doet, liggen de ingrediënten ook al klaar. Zo verlaag je de drempel om vers te koken ontzettend! Voelt zo'n weekmenu opstellen op zich al als een drempel, dan kun je het jezelf makkelijker maken als je de dagen vaste thema's geeft: maandag bijvoorbeeld altijd iets met ei, dinsdag peulvruchten, woensdag een maaltijdsoep, donderdag vis, vrijdag steevast spaghetti bolognese, enzovoort. Zo hoef je nog minder na te denken over hoe je je weekmenu vult. Maak het leuk en trakteer jezelf op een mooi notitieboekje of een kalender om alles in te noteren. Een weekmenu zal niet alleen je stress verlichten, het is ook aangetoond dat je er geld mee bespaart en dat het voedselverspilling tegengaat. Alleen maar voordelen dus. Een andere oplossing is werken met maaltijdboxen, al kost dat sowieso wat meer. Het kan een oplossing zijn voor de drukste weken. En wees mild voor jezelf: eens je toevlucht zoeken in afhaalmaaltijden kan óók zelfzorg zijn."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen