Meest recente artikelen

Wat zijn voedzame kant-en-klaarproducten?

Verantwoorde prefab

Wat zijn voedzame kant-en-klaarproducten? Artikel

Soms moet het snel gaan maar je had je nét voorgenomen om gezond te eten… Op zoek dus naar een goeie manier om een shortcut te nemen in de keuken. Wat zijn voedzame kant-en-klaarproducten? Wij vroegen het aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer: gebruik jij soms voedzame kant-en-klaarproducten?

Het antwoord van Karolien

 "Zeker en vast! Steeds meer zelfs, sinds ik voor de tweede keer mama ben geworden. Efficiënt werken in de keuken werd nog belangrijker. Simpele, tijdbesparende hacks gebruik ik al lang. Zoals voorgewassen sla, spinazie en rucola of voorgesneden champignons. Ook conserven met peulvruchten, linzen besparen je tijd en moeite. En uiteraard tomatenblokjes in blik. "

Diepvriesgroenten

"Recent heb ik ook diepvriesgroenten ontdekt. Ik was al langer verknocht aan diepvriesspruitjes, omdat spruitjes schoonmaken zoveel werk is. Ondertussen ben ik ook een grote fan van knolselder, spinazie en bloemkool uit de diepvries. Lekker en even voedzaam als de verse variant."

Ready to wok

"Ook handig zijn de zakjes oven- of wokgroenten in de versafdeling. Vaak relatief prijzig, maar je kunt jezelf er een hoop tijd én afwas mee besparen."

Koken met voedzame kant-en-klaarproducten?

Voor deze gerechten van Libelle Lekker kun je een shortcut nemen. Je kunt ze namelijk ook klaarmaken met voedzame kant-en-klaarproducten. Wil je de recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.  

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen