Recept

Indiaas stoofpotje met geroosterde bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je eens vaker linzen op het menu zetten? Dit recept van Karolien Olaerts valt bij jong en oud in de smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de bloemkool in roosjes, stort ze op een bakplaat en schep ze om met de komijn en de rijstolie. Gaar de bloemkool 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel de ui en snipper hem fijn. Verwarm de olijfolie in een kookpot en stoof de ui op een laag vuur met het deksel op de pot.

  3. 3

    Maak intussen de bleekselder en de wortelen schoon en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij de ui. Pel de knoflook en pers hem uit boven de groenten. Roer om en laat verder bakken op een laag vuur, met het deksel op de pan. Maak de paprika schoon, snij hem in grove stukken en voeg ze bij de andere groenten. Laat enkele minuten stoven.

  4. 4

    Voeg alle specerijen toe en laat ze 1 minuut meebakken. Schenk 300 milliliter (heet) water, de kokosmelk en de tomatenblokjes erbij. Rasp er de gember bij en breng alles aan de kook.

  5. 5

    Spoel de linzen en doe ze bij de groenten. Kruid het stoofpotje met peper en zout en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Snij intussen de abrikozen in dunne reepjes en voeg ze toe.

  6. 6

    Spoel en droog de spinazie. Pers het sap uit de citroen. Zet het vuur laag, breng het stoofpotje op smaak met het citroensap en schep de spinazie erdoor. Werk het stoofpotje af met de cashewnoten en de koriander en serveer het met wat naanbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Indiaas stoofpotje met geroosterde bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!