Meest recente artikelen

Dit is Belgisch!

Het lekkerste van bij ons

Dit is Belgisch! dossier

De Belgische keuken kent vele klassiekers voor elk seizoen die allemaal al even lekker zijn. Iedereen is toch dol op tomaat-garnaal, stoofvlees, mosseltjes en co., en dat alles ook nog eens het liefst met échte frietjes van bij ons? Scrol dus lustig verder naar dé recepten, tips en weetjes om echt Belgisch te koken.

Iedereen heeft zo z'n favorieten uit de Italiaanse, Aziatische of Midden-Oosterse keuken. Maar als het erop aankomt, grijpen we graag terug naar lokale klassiekers. Ons mag je altijd wakker maken voor een Belgisch bordje met balletjes in tomatensaus, steak met frietjes of huisgemaakte vol-au-vent. Met deze tips en recepten maak jij deze keukentoppers zelf thuis klaar zoals in de brasserie.

Belgisch koken: zo begin je eraan

First things first: voor je in de kookpotten vliegt, willen we er zeker van zijn dat je de fundamenten van het Belgisch koken kent. Weet je hoe je garnalen moet pellen of asperges schillen? Draai jij je hand niet om voor een smeuïge homemade mayonaise? Zijn volgens je entourage jouw frieten gebakken tot in de perfectie? Eens je al deze basisprincipes onder de knie hebt, kun je met de recepten aan de slag.

Weetjes en tips over lekkers van bij ons

Van de perfecte pint uitschenken tot hacks voor het beste vogelnestje maar ook hoe je de klassiekers wat lichter of vegan klaarmaakt: met deze weetjes en tips kook je Belgisch als een pro.

Recepten: de classics

De ultieme steak friet, een traditionele witloof met hesp, het recept van de bomma voor tomates crevettes of konijn: we hebben het allemaal! Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Nog meer recepten voor klassiekers

Er zijn natuurlijk verschillende varianten op de klassiekers. Kies je favoriet en varieer erop los! 

En dan… Dessert!

We houden het beste voor het laatste… Natuurlijk kan een dessertje niet ontbreken op een op en top Belgisch menu. Carré confituur of een reep chocola? Rijstpap met bruine suiker of toch maar de Dame Blanche? Kiezen is verliezen…

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen