Meest recente artikelen

Garnalen pellen: zo doe je het

En dit maak je ermee

Garnalen pellen: zo doe je het Artikel

Zelf garnalen pellen vraagt tijd en geduld. Maar geloof ons; het is het meer dan waard. Zelf gepelde garnalen zijn namelijk veel lekkerder en ook met de pellen kun je nog heel wat doen. Dankzij deze tips pel je ze als een pro.

Gepelde garnalen zijn makkelijk, maar koop ze zeker ook eens ongepeld. Ongepelde garnalen zijn namelijk een stuk goedkoper en geloof ons: de smaak is ongeëvenaard. Eet ze met wat mayonaise als aperitiefhapje en geniet van de trage handeling van het garnalen pellen. Ook lekker: smelt boter in een pannetje, doe de garnalen erbij en kruid met versgeraspte nootmuskaat. Heerlijk op toast! Er zijn verschillende manieren om garnalen te pellen, maar wij vinden deze het makkelijkst:

Garnalen pellen in 4 stappen

  1. Neem de garnaal en trek 'm recht zodat het buikje zichtbaar wordt en de rug bijna 'breekt'.
  2. Duw het staartstuk lichtjes naar voren in een licht draaiende beweging.
  3. Het staartstuk komt los en kun je nu voorzichtig naar achteren trekken.
  4. Trek de kop los en pel de eventueel achterblijvende stukjes schaal van het garnaalvlees.

Niet weggooien

Na het pellen van de garnalen blijft er ongeveer 2/3 van het gewicht aan afval over. Zonde om weg te gooien! Zeker als je weet dat dit de perfecte basis is voor een onwaarschijnlijk lekkere bouillon. Bewaar de schalen en koppen en maak er een simpele bisque van. Of vries ze in om er bij je volgende etentje de allerbeste saus of soep van te maken.

Dit maak je met garnalen

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen