Recept

Luikse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker onder de salades

bereiding
  1. 1

    Snij de (geschilde) aardappelen in dikke plakken. Kook ze gaar. Kook de boontjes beetgaar en spoel ze meteen met koud water. Halveer ze overlangs. Kook de eieren 7 minuten, pel ze en snij ze doormidden.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Bak ze glazig met de spekjes. Blus met de azijn en schep er de boontjes door. Kruid met peper en een beetje zout.

  3. 3

    Klop de ingrediënten voor de mosterdvinaigrette tot een gebonden geheel. Breng op smaak.

  4. 4

    Meng aardappelen, boontjes en spek. Leg de eieren erop. Schenk er de vinaigrette over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Luikse salade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Snij de (geschilde) aardappelen in dikke plakken. Kook ze gaar. Kook de boontjes beetgaar en spoel ze meteen met koud water. Halveer ze overlangs. Kook de eieren 7 minuten, pel ze en snij ze doormidden.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Bak ze glazig met de spekjes. Blus met de azijn en schep er de boontjes door. Kruid met peper en een beetje zout.

  3. 3

    Klop de ingrediënten voor de mosterdvinaigrette tot een gebonden geheel. Breng op smaak.

  4. 4

    Meng aardappelen, boontjes en spek. Leg de eieren erop. Schenk er de vinaigrette over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!