Luikse salade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Luikse salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker onder de salades

bereiding
  1. 1

    Snij de (geschilde) aardappelen in dikke plakken. Kook ze gaar. Kook de boontjes beetgaar en spoel ze meteen met koud water. Halveer ze overlangs. Kook de eieren 7 minuten, pel ze en snij ze doormidden.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Bak ze glazig met de spekjes. Blus met de azijn en schep er de boontjes door. Kruid met peper en een beetje zout.

  3. 3

    Klop de ingrediënten voor de mosterdvinaigrette tot een gebonden geheel. Breng op smaak.

  4. 4

    Meng aardappelen, boontjes en spek. Leg de eieren erop. Schenk er de vinaigrette over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de (geschilde) aardappelen in dikke plakken. Kook ze gaar. Kook de boontjes beetgaar en spoel ze meteen met koud water. Halveer ze overlangs. Kook de eieren 7 minuten, pel ze en snij ze doormidden.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Bak ze glazig met de spekjes. Blus met de azijn en schep er de boontjes door. Kruid met peper en een beetje zout.

  3. 3

    Klop de ingrediënten voor de mosterdvinaigrette tot een gebonden geheel. Breng op smaak.

  4. 4

    Meng aardappelen, boontjes en spek. Leg de eieren erop. Schenk er de vinaigrette over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.