Belgische klassieker: Witloofrolletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Belgische klassieker: Witloofrolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recht uit de oven

bereiding
  1. 1

    Maak de stronkjes witloof schoon en snij de harde kern eruit. Kook de stronkjes 10 minuten, giet af laat heel goed uitlekken. Knijp het meeste vocht eruit. Rol ieder stronkje in een plakje ham.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Maak de bechamelsaus. Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat al roerend even bakken. Roer er beetje bij beetje de melk bij en laat de saus al roerend indikken. Neem de saus van het vuur en roer er 2/3 van de geraspte kaas door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer nogmaals goed door.

  3. 3

    Leg de witloofrolletjes in een beboterde ovenschaal. Overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en laat 10 minuten gratineren onder de ovengrill. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de stronkjes witloof schoon en snij de harde kern eruit. Kook de stronkjes 10 minuten, giet af laat heel goed uitlekken. Knijp het meeste vocht eruit. Rol ieder stronkje in een plakje ham.

  2. 2

    Verwarm de ovengrill voor. Maak de bechamelsaus. Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat al roerend even bakken. Roer er beetje bij beetje de melk bij en laat de saus al roerend indikken. Neem de saus van het vuur en roer er 2/3 van de geraspte kaas door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer nogmaals goed door.

  3. 3

    Leg de witloofrolletjes in een beboterde ovenschaal. Overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en laat 10 minuten gratineren onder de ovengrill. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.