Belgische klassiekers: Asperges op z'n Vlaams
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Belgische klassiekers: Asperges op z'n Vlaams

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Asperges à la flamande 

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder stromend koud water en laat afkoelen.

  2. 2

    Schil de asperges en breek er de harde uiteinden af. Laat ze 2 minuten koken in lichtgezouten water, zet het vuur uit en laat de asperges er verder in garen.

  3. 3

    Pel de eieren en plet ze.

  4. 4

    Spoel de peterselie en snipper ‘m fijn. Meng met de geplette eieren en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de geklaarde boter en meng met de eitjes.

  5. 5

    Haal de asperges uit het water. Schik ze op het bord en schep de geprakte eieren in een brede strook over de asperges. Serveer ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard. Haal ze uit het water, laat ze schrikken onder stromend koud water en laat afkoelen.

  2. 2

    Schil de asperges en breek er de harde uiteinden af. Laat ze 2 minuten koken in lichtgezouten water, zet het vuur uit en laat de asperges er verder in garen.

  3. 3

    Pel de eieren en plet ze.

  4. 4

    Spoel de peterselie en snipper ‘m fijn. Meng met de geplette eieren en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verwarm de geklaarde boter en meng met de eitjes.

  5. 5

    Haal de asperges uit het water. Schik ze op het bord en schep de geprakte eieren in een brede strook over de asperges. Serveer ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.