Meest recente artikelen

Witloof: de beste recepten en tips

De lekkerste wintergroente van bij ons

Witloof: de beste recepten en tips dossier

Witloof of witlof wordt wel eens het witte goud genoemd en terecht: deze winterse bladgroente is een echte Belgische delicatesse. Hier ontdek je de beste recepten en de nuttigste tips om witloof klaar te maken.

Witloof is een echt Belgisch product: het was een Brusselse boer die na de winter in z’n kelder witte blaadjes ontdekte op de chicoreiwortels die hij er had opgeslagen. De delicate kropjes smaakten bovendien heerlijk fijn. Een nieuwe groente was geboren. Tegenwoordig eten Belgen per jaar gemiddeld 7 kilogram witloof!

Hoe maak je witloof klaar?

Witlof kun je rauw eten in een salade, of bereid. Meestal wordt het dan gebraiseerd of gestoofd. Het allerlekkerste vinden wij het als die gebraiseerde stronkjes witloof daarna in ham gerold worden en met kaassaus gegratineerd in de oven. Zálig lekker, die oer-Belgische witloofrolletjes! Ook een simpel witloofsoepje behoort tot onze favorieten voor de winter.

Zeg niet zomaar witloof

Lees hieronder meer over het verschil tussen witloof en grondwitloof, maar ook over de herkomstlabels van Brabants en Brussels grondwitloof (want nee, dat is niet hetzelfde!).

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen