Meest recente artikelen

Foodpairing met bier: het lekkerste biertje bij elk gerecht

Bij elk potje past een biertje

Foodpairing met bier: het lekkerste biertje bij elk gerecht Artikel

Zoveel bieren, zoveel smaken... Hoe weet je nu wat het beste bier is voor bij je kaasschotel, vlees- of visgerecht of bij je dessert? Hier let je op bij foodpairing met bier.

De juiste wijn schenken bij elk gerecht is iets dat al lang en veel aandacht krijgt. Intussen is foodpairing met bier echter al even populair geworden. Bij elke bereiding past er immers ook een biertje. En ook voor al die lekkere Belgische bieren is er vast een gerecht dat er perfect mee combineert.

We gebruiken onze bieren traditioneel in veel van onze keukenklassiekers. Denk aan stoofvlees met bier, konijn of andere wildgerechten en stoofpotjes. Maar wat als je gerechten er niet mee wil bereiden maar ze juist wil combineren met bier? Welk bier drink je het best bij welk gerecht? Enkele tips voor het vinden van de perfecte smaakcombinatie.

Foodpairing met kaas en bier

Wie bestelt er nu niet af en toe een portie kaas op café? Kaas en bier is dan ook de meest klassieke combinatie die je kunt vinden. Bij zachte, pittige kazen schenk je een gewoon pintje, pils of witbier. Bij abdijkaas hoort natuurlijk een abdijbiertje. Bieren van hoge gisting passen namelijk goed bij gerijpte kazen. Bieren van een spontante gisting (zoals geuze en kriekbier) passen heel goed bij verse kaas. En blauwe kaas dan? Die past dan weer bij zowel lichtzure als lichtzoete bieren.

Foodpairing van bier met vlees en vis

Dat vlees en bier goed combineren bewijzen al onze Vlaamse stoofpotjes. Daar schenk je doorgaans het bier bij uit het bijbehorende recept. Maar ook vis en bier is een mooi duo. Geen wonder dat mosselen met bier kunnen worden bereid. Blond bier doet het bijvoorbeeld heel goed met krab. Een bruin biertje schenk je bij een stevig stuk griet. Tripel is dan weer de perfecte partner voor zeebaars. Drie topcombo's die je zeker eens moet uitproberen!

Combineren van bier met dessert

Tenzij je een superzwaar menu achter de kiezen hebt, is een biertje bij je dessert een prima idee. Combineer kriek of rode-vruchtenbier vormt een droomkoppel met chocoladedesserts. Ook andere fruitbieren passen bij nagerechtjes, denk aan de meer fruitige desserts.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen