Meest recente artikelen

5 ingrediënten die lekker zijn bij witloof

Lekker bij

5 ingrediënten die lekker zijn bij witloof Artikel

Witloof is bitter, pittig en fris, en daarom houdt de Belgische trots van ingrediënten die net het tegenovergestelde smaken: zoet, zacht en gerookt. Bij deze: vijf topcombo's die zelfs de grootste witloofhaters over de streep trekken!

  1. Net als rucola en waterkers past (rauw!) witloof prima bij rund. De test? Ga eens voor carpaccio of tagliata met fijngesneden witloof in plaats van rucola. Als je rundvlees rosé is, doet je witloof het nog beter.
  2. Witloof houdt van gerookte vis zoals gerookte zalm, gerookte forel en ansjovis. Zéker in combinatie met een derde ingrediënt dat zoet of zacht van aard is, zoals bietjes of krieltjes. Yummie combo in een hapje, salade of soep.
  3. Geroosterde wintergroenten zoals wortel, pompoen en pastinaak staan in de rij om met witloof op één bord te mogen. Eens ze uit de oven komen, zijn ze nog zoeter waardoor ze nog beter bij onze witte vriend passen. Maak er een winterse salade mee …
  4. … en voeg er blauwe kaas of geitenkaas aan toe voor een het-water-loopt-je-uit-de-mond-moment.
  5. Walnoten en witloof zijn beste vrienden, omdat ze niet alleen qua smaak maar ook qua structuur elkaars tegengestelde zijn. Terwijl de ene zacht van smaak is, is de andere zacht van structuur en omgekeerd. Kies bijgevolg voor walnotenolie als basis voor je winterse salade dressing.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen