Meest recente artikelen

Zo zijn klassieke gerechten sneller klaar!

Slim

Zo zijn klassieke gerechten sneller klaar! Artikel

Koken op grootmoeders wijze kán best een beetje sneller. Probeer het eens met deze tips:

  • Stoofvlees met varken gaart sneller dan stoofvlees met rund, zeker als je vlees in kleine stukjes snijdt. Reken ongeveer een uur stoven in plaats van twee uur.
  • Maak vol-au-vent met kipfilet in plaats van een hele kip, zodat je het vlees straks niet van het karkas hoeft te 'plukken'. Als basis voor je saus kun je blanke fond of een bouillonblokje gebruiken.
  • Staat er een bereiding met gedroogde pruimen, bonen of linzen op het menu? Laat ze een nachtje weken, zodat ze sneller garen.
  • Gebruik bij bereidingen met tomaat geen verse tomaten maar tomaten uit blik of brik. (Zeker als het tomatenseizoen voorbij is.) Zo is die tomatensoep, bolognesesaus of lasagne weer iets sneller klaar.
  • Maak je zelf deeg voor die hartige of zoete taart? Verdubbel je recept en vries de tweede portie in, zodat je de volgende keer tijd uitspaart.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen