Luikse balletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Luikse balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De ster van dit recept is de heerlijke 'poepgelei' uit de bekende blauw-groene potjes. Deze Luikse stroop wordt gemaakt van appelen, peren, pruimen, abrikozen en dadels en je hebt meer dan vier kilo fruit nodig voor één kilo stroop. Lekker op een boterham of pannenkoek, maar ook in verschillende marinades en sausjes en bij een kaasplank.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Rol balletjes van 4 à 5 centimeter van het gehakt. Smelt een klontje boter in de pan en bak de balletjes goudbruin. Haal ze even uit de pan.

  2. 2

    Stoof de gesnipperde sjalot met wat extra boter in dezelfde pan. Doe de gehaktballetjes weer in de pan. Blus met de jenever en de bouillon. Voeg de Luikse stroop toe en roer voorzichtig om.

  3. 3

    Zet een deksel op de pan en laat 20 minuten onder deksel garen. Lekker met bruin brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Rol balletjes van 4 à 5 centimeter van het gehakt. Smelt een klontje boter in de pan en bak de balletjes goudbruin. Haal ze even uit de pan.

  2. 2

    Stoof de gesnipperde sjalot met wat extra boter in dezelfde pan. Doe de gehaktballetjes weer in de pan. Blus met de jenever en de bouillon. Voeg de Luikse stroop toe en roer voorzichtig om.

  3. 3

    Zet een deksel op de pan en laat 20 minuten onder deksel garen. Lekker met bruin brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.