Meest recente artikelen

Brusselse wafels bakken: zo doet Ilse dat!

Zo worden ze nóg lekkerder

Brusselse wafels bakken: zo doet Ilse dat! Artikel

Brusselse wafels: Ilse bakt ze als de beste. In dit artikel verklapt ze twee geheimen voor de luchtigste, meest krokante exemplaren.

Brusselse wafels, daarvoor moet je bij Ilse zijn: "Ik kom uit een echte wafelbakkersfamilie. Zowel mijn oma als mijn mama en ik hebben de bakmicrobe stevig te pakken."

Brusselse wafels: Ilse deelt haar geheime ingrediënten

1. Spuitwater

In elk wafelrecept zit een vloeistof; meestal is dat water, melk of bier. Ilse kiest steevast voor een mengeling van spuitwater en melk om haar wafels niet enkel luchtig, maar ook extra krokant te maken. Plus: het zorgt er ook nog eens voor dat het resultaat nooit te droog is.

Laat al je ingrediënten op kamertemperatuur komen voor je het beslag mengt, ook het water. Zo werken ze het beste samen en krijg je een egaal beslag.

2. Aardappelzetmeel

Een ander ingrediënt dat je misschien niet zou verwachten in een wafelrecept is aardappelzetmeel, maar je moet het zeker eens proberen. Het poeder zorgt voor een goede binding én extra knapperigheid. Geen aardappelzetmeel in huis? Dan kun je ook maïszetmeel gebruiken.

Brusselse wafels van Ilse: kies het juiste wafelijzer

Voor échte Brusselse wafels zoals je ze aan je favoriete eetkraam koopt, heb je het juiste wafelijzer nodig. Koop er eentje dat specifiek gemaakt is om Brusselse wafels mee te bakken, of ga voor een exemplaar met verwisselbare ijzers. Zorg ervoor dat het toestel een duurzame antiaanbaklaag heeft en dat het de warmte gelijkmatig verdeelt.

Hoeven het geen Brusselse wafels te zijn? Dan kun je ook je grillpan bovenhalen en laten fungeren als wafelijzer.

Lees ook: Zo maak je je wafelijzer makkelijk schoon

Zelf aan de slag met Ilses recept

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Ilse D'hooge

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen