Meest recente artikelen

Klassiekers op grootmoeders wijze: zo maak je ze veggie of vegan

Vegan klassiekers!

Klassiekers op grootmoeders wijze: zo maak je ze veggie of vegan Artikel

Eet jij vegetarisch of veganistisch, maar was je altijd dol op vol-au-vent, stoofvlees of spaghetti bolognese? Dankzij deze vegetarische en vegan recepten hoef je die klassiekers niet te missen.

Kaaskroketten

Vegetariërs kunnen uiteraard smullen van klassieke kaaskroketten, maar voor veganisten die volledig plantaardig eten is kaas geen optie. Deze vegan kaaskroketten op basis van cashewnoten zijn een ideaal alternatief.

Vol-au-vent

Vol-au-vent is een typische Belgische klassieker die ja natuurlijk ook als vegetariër of veganist niet wil missen. Deze vegan vol-au-veggie smaakt even lekker als de klassieke variant. Wedden dat je het verschil nauwelijks proeft?

Stoofvlees

Stoofvlees op grootmoeders wijze is nog zo’n klassieker die we niet zouden willen missen. Deze stoverij op basis van seitan (een vleesvervanger op basis van tarwegluten) is overheerlijk. Als je plantaardige room gebruikt, is dit recept ook geschikt voor veganisten.

Spaghetti bolognese

Een spaghetti bolognese zonder gehakt? Het kan! Deze veggie bolognese op basis van linzen is volledig plantaardig als je ‘m maakt met vegan wijn en bovendien veel slanker en gezonder dan een klassieke bolognese.

Gehaktbrood

Gehaktbrood maken zonder gehakt, het lijkt onmogelijk, maar wij zochten uit hoe je het doet. Dit vegan gebraad is ook perfect voor wie een vegan kerstmenu wil samenstellen.

Balletjes in tomatensaus

Balletjes in tomatensaus zijn een echte kinderfavoriet. Voed jij je kinderen vegetarisch of veganistisch op? Dan vallen deze gegratineerde groenteballetjes sowieso in de smaak. Opgelet: dit gerecht bevat kaas en is dus niet geschikt voor veganisten. Toch liever volledig plantaardig? Deze tofuballetjes zijn overheerlijk!

Appeltaart

Is een zondag bij oma niet compleet zonder appeltaart? Geen nood, deze vegan appeltaart is even lekker als de klassieke versie en niemand die het merkt. Smullen maar!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen