Belgische klassieker: Mosselen natuur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Belgische klassieker: Mosselen natuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Puur en lekker

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig in veel water. Spoel de selder en snij de stengels en blaadjes fijn. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Stoof de groenten aan in de boter op een zacht vuur.

  2. 2

    Verdeel de mosselen over vier mosselpotten. Schep ze met de handen uit het water, meteen in de pannetjes. Je hoeft ze niet echt te laten uitlekken.

  3. 3

    Verdeel de gestoofde groenten over de mosselen. Kruid rijkelijk met peper uit de molen en een mespuntje zeezout. Zet het deksel op de pot en laat op een hevig vuur 4 tot 5 minuten koken, tot alle mosselen open zijn. Schud regelmatig op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen grondig in veel water. Spoel de selder en snij de stengels en blaadjes fijn. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Stoof de groenten aan in de boter op een zacht vuur.

  2. 2

    Verdeel de mosselen over vier mosselpotten. Schep ze met de handen uit het water, meteen in de pannetjes. Je hoeft ze niet echt te laten uitlekken.

  3. 3

    Verdeel de gestoofde groenten over de mosselen. Kruid rijkelijk met peper uit de molen en een mespuntje zeezout. Zet het deksel op de pot en laat op een hevig vuur 4 tot 5 minuten koken, tot alle mosselen open zijn. Schud regelmatig op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.