Meest recente artikelen

10 dingen die je zeker moet kopen als ze in promo staan

En wat je er mee maakt

10 dingen die je zeker moet kopen als ze in promo staan Artikel

Je hebt zeker en vast al gemerkt dat de prijzen in de supermarkt sterk zijn gestegen. Maar door slim te winkelen en producten te kopen wanneer ze in promo staan, bespaar je flink op je uitgaven zonder in te leveren op kwaliteit. Deze 10 producten moet je zeker kopen wanneer ze in aanbieding staan.

Uitje naar de supermarkt gepland? Door de stijgende voedselprijzen kan dat een stressvolle ervaring zijn. Gelukkig is er ook goed nieuws: door deze 10 producten te kopen wanneer ze in promo staan, kun je heel wat geld besparen.

Melk

Of je nu houdt van koeienmelk of plantaardige melk: een voorraad melk in promo kopen is altijd een goed idee. Het is lang houdbaar en je kunt er zó veel mee doen. Eet of drink het bij het ontbijt, gebruik het als basis van je sauzen of verwerk het in heerlijke baksels.

Kaas

Mmm, heerlijk toch; zo'n lekkere kaassaus of een kaaskorstje op je pizza of ovenschotel. Jammer genoeg kan kaas best prijzig zijn. Daarom is het altijd een goed idee om een voorraadje te kopen wanneer de kaas in afprijzing staat. Maar kun je kaas eigenlijk invriezen? Onze gouden regel: als je het wilt smelten, kun je het in de diepvries bewaren. Staat de geraspte kaas in promo? Perfect! Die kun je makkelijk invriezen. Een grote blok kaas kun je beter eerst raspen. Voeg een beetje maïszetmeel of gewone bloem door de kaassliertjes om te vermijden dat ze aan elkaar gaan plakken en vries ze daarna in in niet te grote porties. Een verse bol mozzarella kun je dan weer beter in plakjes snijden en even laten bevriezen op een bakplaat. Daarna kun je de plakjes in een diepvrieszakje of – doosje in de diepvries bewaren.

Boter

De prijs van boter is fors gestegen. Daarom is het een goed idee om wat extra boter te kopen wanneer deze in promo staat. Boter is namelijk lang houdbaar in de koelkast, maar je kunt het ook 3 tot 6 maanden bewaren in de diepvriezer.

Eieren

Kun je eitjes scoren aan een zacht prijsje? Twijfel dan niet om meteen wat extra kartonnetjes in te slaan. Want ook eitjes kun je lang bewaren. Bewaar ze bij voorkeur in de koelkast, want dat vermindert de kans op voedselinfecties én dan blijven ze langer goed. Wist je trouwens al dat je eieren ook kunt invriezen? Hoe je dat doet, lees je hier. Bovendien zijn eieren zo veelzijdig: of je ze nu verwerkt in een dessert, een omelet of een heerlijk avondmaal: eitjes smaken altijd.

Fruit en groenten

Voor volwassenen is het aangeraden om 250 gram fruit per dag te eten. Dit komt neer op 2 à 3 stuks per dag. Voor een gezin van vier kom je zo al snel uit op zo’n 80 stukken fruit per week. Het is dus geen slecht idee om je fruit in promotie te kopen. En geen nood wanneer je te veel vers fruit in huis hebt gehaald: je kunt het ook perfect invriezen of verwerken in gebak, brood, smoothies, nicecream of confituur.

Ook groenten kun je perfect invriezen wanneer je meteen een voorraadje wil inslaan. Extra leuk: koop steeds wat extra seizoensgroenten, zoals spruitjes in de winter en courgettes in de zomer, om in te vriezen. Zo kun je ook buiten het seizoen van je favoriete groenten genieten. Da’s een win voor je portefeuille én het milieu!

Tomaten in blik en brik

In de zomer koop je natuurlijk best verse tomaten, want dan zijn ze op hun lekkerst. Maar in de andere seizoenen kook je beter met ingemaakte tomaat. Deze zijn namelijk op het juiste moment – wanneer ze helemaal vers waren en boordevol smaak zaten – geplukt en meteen verwerkt. Tomatenpuree, tomatenpassata, of tomaten in blik zijn een goede basis voor heel wat gerechten.

Gedroogde bonen en andere peulvruchten

Gedroogde peulvruchten zijn een gezonde en betaalbare manier om meer plantaardige eiwitten en vezels in je dieet te integreren. Of je nu fan bent van linzen, kidneybonen, kikkererwten of andere peulvruchten: wanneer ze in aanbieding staan, is het een goede moment om je voorraad aan te vullen. Je kunt ze ook in blik of bokaal kopen, maar dan bevatten deze producten meer zout. Ga voor varianten die minder dan 0,5 gram zout per 100 gram bevatten en spoel ze voor gebruik nog eens goed met water.

Diepvriesproducten

Dat wij fan zijn van de diepvries, is al lang geen geheim meer. Je kunt er een voorraad in aanleggen en al je restjes in bewaren. En dat is goed voor je budget! Staan er diepvriesartikelen in promo? Twijfel dan zeker niet om je slag te slaan, want je scoort de producten aan een zacht prijsje én ze zijn superlang houdbaar.

Vlees

Gehakt en stoofvlees zijn altijd handig om in huis te hebben. Je maakt er heerlijke gerechten mee (denk bijvoorbeeld aan dampende ovenschotels met gehakt en pruttelende stoofpotjes) en je kunt het makkelijk invriezen. Ook een braadkip is een goed product om in promo te scoren. Eet het bijvoorbeeld met frietjes en appelmoes, en hou de overschot bij om te verwerken in een heerlijke salade met kip en kippensoep.

Vis

We denken vaak dat visgerechten duur zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijnPladijs, haring, makreel en wijting zijn voedzame, budgetvriendelijke visjes. En ook vis uit blik zet je voor geen geld op tafel. Zeker wanneer ze ook nog eens in afprijzing staan. Koop bovendien ook steeds vis uit het seizoenDa’s steeds goedkoper én beter voor het milieu.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen