Meest recente artikelen

Echte herfstkost: 5x verrassend gevulde savooikoolpakketjes

Met zalm, gehakt of quinoa?

Echte herfstkost: 5x verrassend gevulde savooikoolpakketjes Artikel

Dat je kolen op heel wat manieren kunt gebruiken, is voor jou vast geen geheim meer. Ook de groene kool is dit seizoen weer van de partij. Het liefst gebruiken wij de bladeren om verrassende savooikoolpakketjes mee te maken. Kille herfstdagen doen verlangen naar warme jasjes, toch?

Savooikool is een vaste waarde tijdens de kille herfst- en wintermaanden. De bladeren van de groene kool kun je makkelijk gebruiken om traditionele én verrassende savooikoolpakketjes te maken. Maak je ze graag op de klassieke manier of durf je te combineren met smaken?

Het perfecte savooikoolpakketje

Een pakketje met koolbladeren kun je op heel wat manieren maken. Afhankelijk van welke ingrediënten je gebruikt, kun je ervoor kiezen om de bladeren van de groene kool te rollen of in te pakken als een smakelijk herfstcadeautje. Voor je begint met combineren:

  • Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool en gebruik de lichtgroene stukken.
  • Om de kleur van de koolbladeren goed te behouden, blancheer je ze best twee minuten in kokend water. Daarna schrik je ze onmiddellijk in ijswater. Zo stoppen de bladeren met garen en krijg je een mooi groen koolpakketje.
  • Gebruik een stukje keukentouw om alles goed bij elkaar te houden. Ook leuk: lange stengeltjes bieslook die je in een fijne strik rond het savooipakketje wikkelt.

Klassiek met vlees

Koolsmaken combineer je makkelijk met een stukje vlees. Denk maar aan spekjes of stukjes rookworst. In een pakketje blijft gehakt nog altijd een dankbare favoriet. Met rijst en een stevige tomatensaus of gewoon zo, in z'n jasje. Kies voor kippengehakt als je een lichtere versie wil maken.  Ook als bijgerecht komt een savooikoolpakketje goed tot z'n recht.

 

Liever vis?

Wie aan slanke versies denkt, denkt automatisch aan vis. Koolbladeren laten zich makkelijk combineren met verschillende vissoorten of zeevruchten. Wil je het helemaal slank houden? Dan kun je een stoommandje gebruiken.

Doe maar vegetarisch

Kolen zijn dankbare groentes voor wie graag vegetarisch eet. Zo’n gevuld pakketje groene kool is dan ook een echte vitaminebom. Maak een combinatie van quinoa, dadels en noten of experimenteer met wat karaktervolle kazen. En maak met de rest van de kool een smakelijk stoofpotje.

Lees ook zeker:

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen