Meest recente artikelen

Wist je dat je ook déze dingen kunt invriezen?

Verbazend veel!

 • Deel dit artikel:
Wist je dat je ook déze dingen kunt invriezen? Artikel

Eten weggooien, dat doen we écht niet graag. De restjes bewaren om er achteraf een lekker potje van te maken, dát natuurlijk wel. Wij vertellen je welke voedingsmiddelen je allemaal kunt invriezen, en dat zijn er verbazend veel!

1. Veel meer groenten dan je denkt

Natuurlijk kun je diepvriesgroenten kopen (hier lees je bijvoorbeeld waarom je altijd diepvrieserwtjes in huis moet hebben), maar ook verse groentjes kun je prima invriezen. Blancheer ze wel eerst even, zodat de vitamientjes, kleur en structuur bewaard blijven. En kies voor luchtdichte doosjes om ijsbrand te voorkomen.

Hoelang blancheren?

 • Bloemkool: 3 min.
 • Boontjes: 2 min.
 • Paprika: 1 min. (zonder schil)
 • Prei: 2 min.
 • Rode kool: 2 min.
 • Spinazie: 2 min.
 • Witloof: 2 min.
 • Wortel: 3 min.

Ook pompoen, tomaat en kruiden mogen in de diepvriezer. Veel meer daarover lees je in onderstaande artikels:

2. Ovenschotels, stoofpotjes en quiches

Een homemade maaltijd die je enkel nog uit de diepvries moet halen en moet opwarmen, da’s een droom, toch? Goed nieuws: zowel ovenschotels (die scoren bij het hele gezin), stoofpotjes (hartverwarmend in de winter) en quiches (lekker als lunch) overleven perfect in de diepvries. Sommige kun je zelfs in hetzelfde doosje máken als invriezen; handig, toch? Je moet wel met een paar zaken rekening houden; bekijk dus zeker eerst deze artikels:

3. Brood

Als drukke ochtenden meer regel dan uitzondering zijn in jouw gezin, is dit zeker iets voor jou: brood invriezen is zeker en vast mogelijk, zowel een brood van de bakker als eentje dat je zelf maakt. In dit artikel lees je meer details:

4. Kaas, melk, boter en eieren

Misschien wel de verrassendste dingen die je in de diepvriezer kunt bewaren: kaas, melk, boter en zelfs eitjes! Enkele zaken waarop je moet letten:

Melk

 • Vries je de melk in mét de fles? Gebruik er dan eerst al wat van. Bevroren melk zet namelijk uit, en een ontplofte fles melk kun je écht wel missen als kiespijn.
 • Toptip: vries je melk in in een ijsblokvorm en gebruik je blokjes in je ijskoffie. Zalig!

Boter

 • Boter kun je prima invriezen in de originele verpakking, maar als je er zeker van wil zijn dat ze geen sterke geuren van andere voedingsmiddelen in je diepvriezer overneemt, kun je het botervlootje nog eens extra verpakken in een diepvrieszakje of -doosje.

Eieren

 • Volledige eieren of gekookte exemplaren bewaar je beter niet in de diepvriezer. Wat wél prima lukt, is de eieren eerst eventjes klutsen en ze daarna invriezen. Schrijf wel zeker op je diepvriesdoos hoevéél eitjes het precies zijn.
 • Een eidooier of wat eiwit over? In de vriezer ermee! Die eidooier kan nog perfect in de aardappelpuree en van die eiwitten maak je zalige meringues.

5. Aardappelpuree en gekookte pasta

Aardappelpuree (en bij uitbreiding: stoemp)

Als jij een ijzersterke persoon bent die niet altijd meteen heel de pot puree of stoemp opeet (wij zijn jaloers!), weet dan dat je ook díé lekkernijen in je diepvriezer kunt bewaren. Om ijskristallen te voorkomen, zorg je er best voor dat je een vorm van vet (room, een eidooier of wat lekkere boter) aan je puree toevoegt voor je ‘m invriest. Ontdooien kan zachtjes in de microgolfoven, op een laag vuurtje met wat extra melk of heel geleidelijk aan in de koelkast (haal de puree dan wel  de avond van tevoren uit de diepvriezer).

Gekookte pasta

Oké, pasta koken duurt écht niet zo lang, maar soms zit je gewoon zo in tijdnood dat je die extra minuten wel kunt gebruiken. Weet dan dat je op een rustigere dag die hele pak pasta kunt koken en er een deel van kunt invriezen. Enkele vuistregels: kook de pasta 2 minuutjes minder dan de duur die op de verpakking vermeld staat (je moet ‘m later immers nog opwarmen), maak nestjes van spaghetti en tagliatelle en vries de pasta in in porties (handig!). Nog beter: meng de pasta vóór je ‘m invriest al met wat lekkere saus om je avondrush nog beter voor te zijn!

Bonus: geraspte kaas

Wat is een bord pasta zonder geraspte kaas? Juist, ja. Zelfs dát kun je invriezen! Meer daarover in dit artikel:

6. Pannenkoeken, wafels en wentelteefjes

Waren je ogen groter dan je buik en heb je nog wat pannenkoeken, wafels of verloren brood over? Geen probleem: maak maar snel een plekje vrij in de diepvriezer!

Pannenkoeken

Zijn je pannenkoeken al gebakken? Laat ze dan eerst goed afkoelen en verpak ze luchtdicht. Daarna kunnen ze zó ingevroren worden. Ook pannenkoekenbeslag kun je zo bewaren; zorg wel voor een degelijk afsluitbaar diepvriesdoosje.

Wafels

Jep, ook wafeltjes kun je makkelijk invriezen. Zorg ervoor dat ze volledig doorbakken zijn (dat weet je als er geen stoom meer uit je wafelijzer ontsnapt) en verpak ze daarna in diepvrieszakjes. Ontdooien doe je heel snel en eenvoudig in de broodrooster. Ideaal als vieruurtje!

Wentelteefjes

Wentelteefjes bewaar je ideaal in de diepvries met telkens een stukje bakpapier ertussen. Daarna stop je ze gewoon in een diepvries-proof bewaardoosje. Opwarmen kan ook hier met de broodrooster.

Widget bewaardoosjes Curver Libelle Lekker Shop

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen