Meest recente artikelen

Confituur maken: zo doe je dat

Zelfgemaakt is het allerlekkerst

  • Deel dit artikel:
Confituur maken: zo doe je dat Artikel

Zelf confituur maken is helemaal niet moeilijk. Ga voor makkelijke klassiekers of verrassende combinaties. Ook ideaal om cadeau te doen!

Confituur maken doe je zo

  1. Kies een soort fruit van het seizoen (dat is het goedkoopst én het lekkerst) en maak het fruit schoon.
  2. Meng met suiker volgens het recept dat je volgt, doe er eventueel een klein beetje water bij en breng aan de kook.
  3. Laat enkele minuten zacht borrelend doorkoken.
  4. Schep het schuim af.
  5. Laat de confituur even rusten en schenk ‘m in gesteriliseerde bokaaltjes. Neem zeker altijd een nieuw dekseltje. Hier lees je waarom.
  6. Laat de potjes confituur ondersteboven afkoelen.

Lees zeker ook eerst onze 10 geboden voor de perfecte confituur!

 

Tips voor succes

  • Bokaaltjes met schroefdeksel zijn ideaal. Kook ze altijd vooraf uit, samen met de deksels, om ze steriel te maken. Droog ze niet af, maar laat ze omgekeerd uitlekken op een schone keukenhanddoek.
  • Voor confituur en gelei mag je de hoeveelheden in het recept niet zomaar verdubbelen om dubbel zoveel confituur te hebben. Anders wordt de confituur te vloeibaar.
  • Laat enkele druppels confituur vallen op een koud bord. Als de confituur meteen stolt, dan is hij klaar.
  • Zet de potjes tijdens het vullen op een gevouwen keukenhanddoek, zo zullen ze minder snel barsten.
  • Bewaar ongeopende bokaaltjes op een donkere, koele en droge plaats. Eens geopend, is de koelkast de beste plek.

Geslaagde fruitcombinaties

Experimenteer er gerust op los! Hier zijn alvast enkele van onze tips:

  • ananas, abrikoos, sinaasappel en mango
  • aardbei, kiwi en limoen
  • rabarber en framboos
  • kriek en perzik
  • pruim en vanille
  • meloen, munt en rum
  • meloen en framboos
  • ananas en dadel
  • peer en droge abrikozen.

Ontdek hier nog meer verrassende confituurtjes! 

Confituur of jam: wat is het verschil?

Aan de slag met onze confituurrecepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen