Meest recente artikelen

Tomatenpassata of tomatenpuree? De juiste tomaten in blik of bokaal voor elk gerecht

Bomvol smaak en handig

Tomatenpassata of tomatenpuree? De juiste tomaten in blik of bokaal voor elk gerecht Artikel

Verse tomaten zijn natuurlijk superlekker, maar alleen in het juiste seizoen. Anders eet je ze beter ingemaakt, wanneer ze op het juiste moment, vers, rijp en boordevol smaak geplukt en meteen verwerkt worden. Tomatenpassata, tomatenpuree of tomaten in blik zijn een goede basis voor heel wat gerechten.

Kerstomaatjes

Mmm, niets zo lekker als de zoete smaak van kerstomaatjes. Kerstomaten in blik zijn een leuke vervanger voor grote tomaten of passata in sauzen. Geknipt voor wanneer je zin hebt in textuur, maar het net iets fijner mag zijn.

 

Tomatenolie

Olijfolie van topkwaliteit combineren met die andere delicatesse: zongedroogde tomaten? Ja, het kan! Deze olie geeft al je gerechten een subtiele tomatensmaak. Voortreffelijk bij romige kazen zoals burrata.

 

Tomatenvlees en -blokjes

Met tomaten in blik kan je heel wat kanten uit. Tomatenvlees en tomatenblokjes zijn erg veelzijdig en iedereen heeft wel zijn of haar favoriet. Wij houden van biologisch tomatenvlees. Als je kiest voor een variant met specerijen zoals ui, zeezout en citroen is het bijna een kant-en-klare saus, ideaal voor bij pasta en voor balletjes in tomatensaus of chili con carne.

 

Tomatenpassata

Fans van fijne sauzen zonder stukjes zweren sowieso bij passata. Puur tomaat, intens van smaak en perfect als basis voor elke saus. Je kunt ook voor tomatensalsa kiezen, die is vergelijkbaar met passata maar heeft iets meer vezeltextuur. De ideale basis voor elke Italiaanse saus die uren mag staan pruttelen.

Tomatenpuree

Wat een zalige smaakmaker, zo’n blikje tomatenpuree van dubbel concentraat! De smaak is zo intens dat je er maar een koffielepel van nodig hebt om je stoofpotje, saus of fond te verrijken. Heb je niet veel tomatenpuree nodig, maar af en toe een beetje? Dan is een tube tomatenpuree jouw ding. Even knijpen en handig weer afsluiten voor een volgend potje. Bovendien kun je er heerlijke zelfgemaakte ketchup mee maken. Bewaar de tube na opening in de koelkast.

Pizza a casa

Waag je je af en toe aan een zelfgemaakte pizza? Lepel dan pizza a casa tomatensaus over je deeg en beleg ’m met alles wat je hartje maar begeert. Pizzatomaten maken het deeg minder vochtig dan passata.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen