Meest recente artikelen

Hoe lang mag je iets in de diepvriezer bewaren?

Een handig overzicht

  • Deel dit artikel:
Hoe lang mag je iets in de diepvriezer bewaren? Artikel

Restjes in de diepvriezer bewaren is superhandig, maar ze blijven niet oneindig goed. Hoe lang mag je iets in de diepvriezer bewaren? Wij maakten een handig overzicht.

Groenten, fruit en kruiden

Groenten, fruit en kruiden kun je prima invriezen. De houdbaarheid is verschillend voor verschillende groenten. Meestal kun je ze best op voorhand blancheren om de smaak en textuur beter te bewaren. Fruit kun je even besprenkelen met citroensap voor het invriezen zodat het niet verkleurt. Om kruiden in te vriezen is het handig om een ijsblokjesvorm te gebruiken.

  • Gesneden (en geblancheerde) groenten: 12 maanden
  • Tomaten: 6 maanden
  • Pompoen: 6 à 12 maanden
  • Fruit: 8 à 12 maanden
  • Kruiden: 2 maanden

Vlees

Vlees (rauw of bereid) invriezen is geen probleem, maar het is wel belangrijk om je aan de houdbaarheid te houden.

  • Gevogelte (kip en kalkoen): 3 maanden
  • Varkensvlees: 2 maanden
  • Lamsvlees: 3 maanden
  • Rundvlees: 9 maanden
  • Gehakt: 3 maanden

Vis

Om te weten hoe lang je vis kunt bewaren in de diepvries moet je nagaan of het vette of magere vis is, want vette vis is minder lang houdbaar dan magere vis.

  • Vette vis (bv. makreel en zalm): 3 maanden
  • Magere vis (bv. kabeljauw, koolvis): 6 maanden

Frieten en kroketten

  • Frieten: 3 maanden (bij voorkeur voorgebakken)
  • Kroketten: 9 à 12 maanden

Op een gesloten verpakking kun je naar de houdbaarheidsdatum kijken. Let dan op het verschil tussen THT en TGT.

Restjes en maaltijden

Restjes weggooien, doen we niet graag. Gelukkig kun je de meeste restjes gewoon veilig invriezen.

Brood en gebak

Een stukje taart over? Weggooien zou zonde zijn toch? Gelukkig kun je gebak 3 maanden bewaren in de vriezer. Brood blijft 1 maand lekker in de diepvries. Je vriest het best vers in en haalt er dan telkens het aantal sneetjes uit dat je nodig hebt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen