Meest recente artikelen

Alles wat je moet weten als je een diepvries in huis hebt

Tips en tricks en heerlijke recepten

Alles wat je moet weten als je een diepvries in huis hebt dossier

Een diepvriezer in huis hebben is superhandig: je kunt restjes invriezen of een voorraad van iets aanleggen. Maar hoe gebruik je die diepvries het best? En welke gerechten kun je makkelijk invriezen? Ontdek het in dit dossier diepvries!

De diepvries of diepvriezer – ook wel kortweg vriezer genoemd – is een toestel waarmee je voedingsmiddelen of gerechten kunt bevriezen om ze langer te kunnen bewaren zonder dat ze bederven. Heb je een diepvries in huis, dan moet je natuurlijk ook weten hoe je daar het beste mee omgaat. Wat kun je zoal invriezen? Hoe lang blijft het goed? Hoe en hoe vaak moet je je diepvriezer ontdooien? En welke gerechten zijn geschikt om in te vriezen? We verzamelden alles wat je moet weten in dit dossier.

Hoeveel sterren heeft jouw diepvries?

  • Voedingsmiddelen bevriezen gebeurt best op heel lage temperatuur: liefst niet warmer dan -24°C. Een diepvriezer die dit kan, krijgt vier sterren of ****.
  • Om het eten vervolgens lange tijd te kunnen bewaren, mag de vriezer niet warmer staan dan -18°C. We spreken dan van een driesterrendiepvriezer: met *** wordt aangeduid dat hij kouder wordt dan -18°C.
  • Er zijn ook diepvriezers die niet zo koud worden. Hierin kun je je voedingswaren minder lang bewaren. Een diepvriezer met aanduiding ** koelt tot minstens -12°C, eten blijft hierin één à twee weken goed. Een klein vriesvakje bovenaan in je koelkast heeft dikwijls maar één ster: de temperatuur is minstens -6°C. Hierin blijft je eten slechts een paar dagen goed.

Heb je een nieuwe diepvriezer nodig, kijk dan altijd goed naar die sterren: als je alleen eten wilt bewaren is een * tot ***-diepvriezer prima (naargelang hoe lang je eten wilt bewaren), wil je ook zelf iets kunnen invriezen, dan is het belangrijk dat je voor **** kiest.

Je diepvriezer: wat en hoe?

Ideeën met ingrediënten uit de diepvries

Wat kun je allemaal invriezen?

Gerechten die je makkelijk kunt invriezen

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen