Meest recente artikelen

Kaassaus maken: zo doe je het

Wij tonen hoe het moet

  • Deel dit artikel:
Kaassaus maken: zo doe je het Artikel

Mmm, kaassaus! Het is een fijne toevoeging aan veel gerechten en bovendien is een lekkere kaassaus maken eigenlijk heel makkelijk. Wij verzamelden onze beste tips en recepten en tonen in de video hoe het moet.

Wil jij graag een lekkere kaassaus maken? Goed idee! Het is heerlijk bij ovenschotels en andere gerechten, makkelijk te maken en veel lekkerder dan saus uit een pakje. Met deze tips en recepten lukt het altijd.

Dit heb je nodig

  • 40 g boter
  • 500 ml melk
  • 75 g gemalen kaas
  • 30 g bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Kaassaus maken

  1. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en laat het mengsel goed warm worden.
  2. Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat indikken.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de gemalen kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is.
  4. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

In deze video tonen we stap voor stap hoe je het doet

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.

Kaassaus is lekker bij …

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Ontdek hier alle recepten met kaassaus.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen