Meest recente artikelen

Kaassaus maken: zo doe je het

Lekker smeuïg

Kaassaus maken: zo doe je het Artikel

Mmm, kaassaus! Het is een fijne toevoeging aan veel gerechten en bovendien is een lekkere kaassaus maken eigenlijk heel makkelijk. In deze video zie je hoe.

Wil jij graag een lekkere kaassaus maken? Goed idee! Kaassaus is heerlijk bij ovenschotels en andere gerechten én makkelijk te maken. Bovendien is ze zo veel lekkerder dan saus uit een pakje. Met onze tips en video lukt het altijd.

Voor je kaassaus gaat maken…

Zeiden we al dat zelf kaassaus maken supereenvoudig is? Het enige wat je nodig hebt is boter, melk, bloem, wat nootmuskaat, peper en zout en natuurlijk een lekkere gemalen kaas. Eventueel kun je achteraf je gerechtje nog even onder de grill zetten voor een heerlijk krokant korstje.

Om een klonterende saus te vermijden, is het belangrijk dat de kaas vooraf altijd gemalen is. Doe hem ook niet in één keer bij de vloeistof en blijf voortdurend roeren. De saus moet natuurlijk ook heet genoeg zijn zodat de kaas kan smelten.

Nog één tip: kies de juiste kaas. Sommige kazen smelten beter dan andere en lenen zich dus beter om er kaassaus mee te bereiden.

  • Er zijn soorten – denk aan feta of parmezaan – met een hoog smeltpunt. Deze smelten haast niet, en dat wil je dus zeker niet.
  • Zwitserse kazen (hallo, kaasfondue en raclette!) zijn dan weer perfect qua smeuïgheid. Ga voor een emmentaler of gruyère.
  • Kazen met een hoog vochtgehalte, zoals cheddar of een klassieke jonge gouda, zijn budgetvriendelijker. Prima dus om ze in zo’n heerlijke kaassaus te draaien.
  • Kies vervolgens welke smaak jij het lekkerst vindt. Ook een mix van verschillende kazen kan je kaassaus nog beter maken. Combineer bijvoorbeeld een jonge gouda en een zachte emmentaler met cheddar voor wat extra pit.

In deze video tonen we hoe je kaasaus kunt maken

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.

Het ultieme recept voor kaassaus

De smaak te pakken? Lees het recept nog even na, verzamel je ingrediënten en ga aan de slag voor de smeuïgste kaassaus.

Kaassaus is lekker bij …

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Ontdek hier alle recepten met kaassaus.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen